Her kommer et forslag til valentinsmiddagen:
Tagliatelle med kjøttboller ! Denne retten koster ca 100 kr å lage selv.
Tagliatelle med kjøttboller
(4 porsjoner)
Tagliatelle
250 gram hvetemel
50 gram fibra fullkorn hvetemel
1 ss olivenolje
Kjøttboller
400 gram kjøttdeig
1 1/2 ss potetmel
3 ss geriljermel
25 gram parmesan ost
ca t 1 ts salt
ca 1 ts pepper
2 ss olivenolje
Bland alle ingrediensene sammen og rull små kjøttboller som skal stekes i olivenolje i stekepanne.
Tomatsaus
1 boks ( 400 gram) skinnfrie cherrytomater
ca 1/2 ts sukker
ca 1 ts salt
ca 1 ts pepper
2 dl vann
1 sjalott løk
1 ss tomatpure
1 gulerot
1/2 terning grønnsaksbuljong
Hakk løk og ha det i steikepannen sammen med kjøttbollene.
Del gulroten i skiver og legg den sammen med løken.
Press saften ut av de skinnfrie tomatene gjennom en sil og hell den oppi steikepannen. Smak til med sukker, salt, pepper og en halv buljongterning. La det småkoke sammen med kjøttbollene over svak varme. Kjøttbollene koker i ca 15 minutter til de er gjennomkokte. Så tar du de ut av sausen og oppi en skål. med lokk over for å holde varmen. Tomatsausen kokes videre i ca 15 minutter.
Visst du ikke har pastarull maskin kan du bruke en kjevle og et pizzahjul til å skjære ut tagliatelle.
Kok opp vann med ca 1/4 ts salt og legg pastaen oppi i ca 3 minutter.
Ta pastaen oppi en sil og la vannet renne av litt før du heller de oppi tomatsausen og ha 1 ss olivenolje og 2 ss revet parmesanost som du rører inn i sausen og pastaen. Da er middagen klar!
Server gjerne med en deilig salat til. og noe godt i glasset!
God appetit!