Fiskepinner

 

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på fiskepinner.  Dette er barnas favoritt og de synes også at det er gøy å være med å lage:)

 

Fiskepinner (4 porsjoner)

Du trenger :

500 gram torskefilet eller seifilet uten skinn og bein

2 egg

ca 50 gram maismel

ca 50 gram strøbrødmel / griljermel

ca 80 gram fint speltmel/ fint hvetemel

ca 1/4 ts  havsalt

ca 1/4 ts pepper

ca  2 ss olivenolje

 

 

Start med å sette steikeovnen  på 180 grader.

 Legg fiskefileten på et fat.   Du trenger 3 skåler : Ha  speltmel i en skål, eggene vispes  med salt og pepper i en annen skål og strøbrødmel og maismel blandes i den tredje skålen.

 Del opp fisken i passe store  deler til fiskepinner (ca 2 x 4cm).

Klem vann av en  fiske del og dypp den først i speltmel slik at den er helt dekket. Så dyppes den  i egg og tilslutt i støbrødmelog maismelblandingen. Legg den på  en stekeplate ikledd bakepapir.  Slik gjør du med all fisken.

Pensle tilslutt med olivenolje på toppen av alle fiskepinnene.

 

Da er de klare til å stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Må kontrollere fiskepinnene innimellom og snus så de blir stekte på begge sider.

Vi har her servert med pommes frittes salat og ketchup.

Håper dere liker dette:)

Boun appetito!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg