Grove muffins er godt å spise til frokost eller lunsj, eller ha med seg på skitur nå i vinterferien. Det er lite sukker i disse muffinsene og vi har brukt banan som søtning og kun 1/ 2 dl råsukker. Siden de inneholder eple, banan og masse fiber blir de veldig saftige og gode. Disse muffinsene inneholder ikke egg slik at de med egge-allergi kan også spise de.
Grove muffins med gresskarkjerner
(ca 6 -8 stk)
- 1,5 dl speltmel
- 1 dl fibra eller havremel
- 1/2 ts vanilje sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 dl brunt sukker
- 1 banan
- 1 eple
- 2 ss smør
- 25 gram valnøtter
- gresskarkjerner
- 1 ss gresk/tyrkisk yoghurt
Start med å sette ovnen på 200 grader.
Mos banan, og grovhakk valnøtter og riv et eple på et rivjern.
Bland sammen speltmel, fibra/ havremel, vaniljesukker, bakepulver, kanel og salt.
I en annen skål blander du smør og sukker. Bland inn tyrkisk yoghurt, revne epler, most banan. Bland mel blandingen inn i den våte blandingen. Så tilsetter du valnøtter eventuelt kjør de i en blender.
Fyll muffinsformene ca 3/4 fule. Strø over gresskarkjerner før steking.
Muffinsene stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Dette kan variere noe fra ovn til ovn så lurt å passe på 😉
Håper dere liker de:)
God appetit!
De så veldig gode ut 🙂
lykkebobla: Tusen takk 🙂