Tiramisu

Hei alle sammen!  Siden det er lørdag så er det lov å kose seg litt ekstra, og idag vil vi dele med dere en  av de mest kjente italienske dessertene ; vi lager Tiramisu!  
Det er vanlig å  smaksette med konjakk eller likør, men vi bruker her idag romessens istedet. 
Hjemmelaget Tiramisu koster deg ca 80 kr å lage.

 

 

 

 

Tiramisu

(ca 6 porsjoner)

  • 250 gram mascarpone ost
  • 4 egg 
  • totalt 100 gram sukker
  • 25 cl likør eller noen dråper romessens  etter smak
  • 4  (små) kopper med espresso (sterk) kaffe
  • ca 170 gram  fingerkjeks
  • ca 20 gram mørk sjokoladestrø eller bakekakao pulver.( det er også vanlig å ha raspet sjokolade på toppen)

 

 

Start med å skille eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen skål.

Visp eggeplommene med 40 gram sukker og tilsett mascarpone ost litt og litt om gangen.

 

Visp det sammen og sett skålen til side.

Visp eggehvitene og 40 gram sukker  til en helt stiv krem.


 

 

 

Rør så  veldig forsiktig eggehvitekremen inn i mascarponekremen. 

 

Sett kremen i kjøleskapet mens du forbereder resten.

Bland kaffe med 20 gram sukker og likør.

Bruk en litt høy form til tiramisuen.

Start med  å ha  krem i bunnen, så sjokoladestrø,  og så fingerkjeks som dyppes raskt i kaffen. Pass på at de ikke blir for bløte.

Legg flere lag med krem, sjokoladestrø og fingerkjeks. Vi har  her to lag med kjeks og 3 lag med krem og sjokoladestrø.

 

Avslutt med kremen på toppen og  dryss sjokoladestrø over det hele. 

 

Sett tiramisu ca 1 time  i kjøleskapet før servering. ( Tips: er den veldig rennende og bløt kan du sette den i frysen for ca 45 minutter.)

 

Håper dette smaker!

Boun appetit!

 

Ha en god helg!

 

 

 

  #tiramisu #blogg #helg #lørdag #mat #dessert #kose

8 kommentarer

Siste innlegg