Ciabatta

Hei alle sammen:)

Håper dagen deres har vært fin så langt.

Idag lager vi ciabatta etter ønske fra en leser. Ciabatta  betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene.   Det finnes mange oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med dere en raskere oppskrift så iløpet av ca 3 timer har du ferske ciabatta som er kjempegode!  Del de på langs og ha ditt favoritt pålegg på! Dette koster deg ca 15 kroner å lage.

  

Ciabatta

(4 stk)

  • 500 gram fint hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 12 gram gjær
  • 2 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann

Start med å ha lunkent vann i en bolle og legg den  ferske gjæren oppi og rør til den er helt oppløst. 

Så tilsetter du tørrgjæren.

Mål opp mel og ha salt og sukker oppi sammen med melet.

Bland det tørre oppi det våte og elt godt til det blir en god deig å jobbe med, blir den for våt må du ha mer mel. 

La den heve i 90 minutter under plast på et lunt sted.

Sett  stekeovnen på 200 grader.

Hell deigen over på bakepapir med mel strødd utover.

Form som  ciabattaer og legg på bakepapir på en stekeplate.

Ovnen må være varm når du setter de i ovnen.

Stekes midt i ovnen i  ca 20- 30  minutter.

Dunk lett på ciabattaene for å sjekke om de er ferdige,  hører du en hul lyd betyr det at de er ferdige.

 

 

Ha godt pålegg på og nyyyyyt!

Håper det smaker!

Ha en god lørdag!

 

#hverdag #mat #brød #ciabatta #lørdag #helgen #sunt #matblogg 

8 kommentarer

Siste innlegg