Linsesuppe med kjøttboller

Hei alle sammen:-)

 Idag vil vi dele med dere en oppskrift på  Linsesuppe med kjøttboller. Brune linser er rike på protein, A vitamin, B vitamin, jern, calcium, kopper, zink og karbohydrater.  Brune linser kan brukes i blant annet  supper, salater og stuinger. Vi serverte linsesuppen med stekt grønnkål og ristet brød.  Denne retten koster ca 80 kr men da holder det til  8 porsjoner.

 Ha en super dag!

 

 

Linsesuppe

(8 porsjoner)

  • 500 gram linser
  • 2 små sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 4 poteter
  • 2 ts tomatpure
  • 3 laurbærblader
  • 1 buljong
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • 2 liter vann

Start med å bløtlegge linsene i vann i ca 30 minutter.

Ha hvitløk og sjalottløk med litt olivenolje oppi en kasserolle og surr det lett over varmen.

Skrell og skjær i store deler gulrøttene, potetene og sjalottløkene og ha de oppi kasserollen og tilsett salt og pepper etter smak.

Tilsett tomatpure, laurbærblader og buljong.

Hell vannet fra linsene og ha de oppi kasserollen.

Tilsett litt og litt vann til ønsket konsistens.

 La det småkoke under lokk.

Visst du ønsker kan du bruk en mikser og mos til en jevn suppe.

 

Kjøttboller

  • 400 gram kjøttdeig
  • salt
  • pepper
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ss potetmel (kan sløyfes)
  • 50 gram grov revet parmesanost.

Bland alle ingrediensene i en bolle og form til små kjøttboller som du legger oppi suppen.

 

La det småkoke under lokk i ca 30 minutter.

Vi toppet suppen med stekt grønnkål (stek i stekepanne i litt vann og salt i ca 10 minutt under lokk, ta gjerne lokket bort når bladene er helt myke og la de stekes  til vannet er dampet bort

Håper det smaker : -)

God appetitt!

 

 

#linsesuppe #linser #suppe #matblogg #hverdag #proteinrik #godt #sunt #kjøttboller

10 kommentarer

Siste innlegg