Risotto med kikerter

Hei kjære lesere:-)

Så er det helg igjen!  Idag våknet vi heldigvis i tide, men oppdaget at vi var tom for brødmat  så da ble det pannekaker til niste istedet   (prøvde å lage pannekakene litt sunnere med å blande havre og fint mel), men ungene klaget ikke for å si det sånn! 

Idag vil vi dele med dere en vegetar rett som  også er fri for laktose og gluten.  Kikerter er rik på protein og et supert alternativ til kjøtt! Denne retten er billig å lage. En boks med kikerter på Rema1000 koster 5 kr, så hele retten totalt koster ca 30 kr for  4 porsjoner.

Håper dere får en super dag!

 

Risotto med kikerter

  • 2 bokser med kikerter (ca 800 gram)
  • 1 sjalott løk
  • 200 gram risotto ris
  • 2 ts salt
  • pepper
  • 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • olivenolje
  • 1/2 liter vann
  • 1 ss smør

 

Start med å steke løk i olivenolje.

Ha 5 dl vann og buljongterning i en kasserolle og kok opp.

Ha risen i stekepannen, for å unngå at risen svir seg kan du helle litt av vannet over i stekepannen. 

Tilsett det meste av kikertene i stekepannen, mens du moser resten med en gaffel før du blander de også inn med risen.

La risottoen småkoke i ca 20 – 30 minutter mens du tilsetter litt og litt vann og rører.

Da er maten klar!

 Kjempegodt med salat!

 

Håper det smaker!

 

#risotto #kikerter #glutenfri #laktosefri #vegetar #middag #proteinrik #fredag #sunt #godt

25 kommentarer

Siste innlegg