Knekkebrød

Ny uke og nye muligheter!  

Vi starter uken med en oppskrift på  knekkebrød som er billig og enkelt å lage selv.   Du kan enkelt lage de glutenfrie med å erstatte melet og grynene med glutenfrittmel og glutenfri havregryn.

 

Knekkebrød

  • 2 dl sammalt speltmel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl byggmel
  • 2- 3 dl vann (prøv deg litt frem)
  • 1 ts salt

Sett stekeovnen på 160 grader.

Bland alle ingrediensene og la blandingen svelle i ca 10 minutter.

Fordel blandingen på en stekeplate ikledd bakepapir og smør tynt lag med rapsolje/ olivenolje eller smør på bakepapir, eller rett på stekeplaten (ellers kan det bli vanskelig å fjerne bakepapiret fra knekkebrødene, bruk gjerne en slikkepott og stryk utover. 

Skjær med et pizzahjul passende biter.

stek ca 1 time og 10 minutter, men etter 35 minutter tar du stekeplaten ut  og klipper opp knekkebrødene fra hverandre. Sett platene inn igjen i ovnen og la stå til de blir sprø.

Er  de ikke sprø kan de ligge i ovnen på 100 grader med døren litt åpen. 

Avkjøl på rist. De kan  oppbevares  i en tett boks.

Håper det smaker!

 

 #knekkebrød #mat #blogg #hverdag #bilde #mandag #uke

16 kommentarer

Siste innlegg