Oppskrift på Proteinrike bananscones

Hei!

Så var det lørdag igjen! Igår feiret vi 8 års dagen til datteren min,  kan ikke tro at hun har blitt så stor!

Nå som det er helg er det så koselig å lage en god frokost,  og ofte blir det hjemmelagete scones her i huset, en favoritt  er proteinrike bananscones som smaker kjempegodt med syltetøy eller ost. De er også gode som de er og passer perfekt til frokost, lunsj, turmat og kveldsmat. 

Ha en fin lørdag! <3

Proteinrike banan scones

(ca 9 stk)

  • 2 dl fint speltmel
  • 1 dl havremel
  • 1 dl sammalt speltmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukrin +
  • 1 ss smør
  • 2 ss gresk yoghurt
  • en håndfull mandler,hakket i blender
  • 1/2 dl mandelmelk
  • 1 banan
  • 1 ts kanel

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ta en håndfull med mandler og hakk de i en blender,  jeg grovhakket mandlene.

Mos bananen med en gaffel.

Mål opp mel, bakepulver, sukrin +, salt og kanel og ha det i en bolle, bland inn melken sammen med yoghurt, smør, banan og mandler.

Deigen kan godt være litt våt, og legg deigen  i klatter  med en skje på en stekebrett  med bakepapir.

Sett midt i stekeovnen for ca 5-8 minutter. Når de begynner å bli litt gyldne på toppen er de ferdige.

Da er de klare for å nytes!

 

 #scones #proteinrik #bananscones #mat #blogg #foto #hverdag #helg #lørdag#sommer #mammablogg#ferie

 

20 kommentarer

Siste innlegg