Hei!
Idag kjøpte vi flotte store blåskjell på Fisketorget i Bergen, så da deler vi en blåskjell oppskrift med dere idag. Dette er virkelig en smak av sommer!
Ønsker der en super lørdag!
Blåskjell
(4 porsjoner)
- 1 kg blåskjell
- 1 stor sjalottløk
- 1 ts tomatpure
- 2 ss olivenolje
- 4 cherrytomater
- 1 neve persille
- 1 hvitløksfedd
- sitron
- ca 1 glass hvitvin
- 1/2 ts salt
- 1 ts pepper
Del en stor sjalottløk i litt store deler og stek i en kasserolle sammen med 2 ss olivenolje og 4 cherrytomater del hver cherrytomat i 4 deler.
Tilsett finhakket persille, et helt feddhvitløk (uten skall) og tomatpure.
Hell skjellene oppi kasserollen.
Hell litt og litt hvitvin over skjellene.
Tilsett ca 1/2 ts salt (skjellene er salte så vær forsiktig med saltet) og ca 1 ts pepper.
Det skal kokes under lokk i 15 minutter til blåskjellene har åpnet seg.
Visst noen ikke åpner seg så betyr det at de er dårlige, så ikke spis de.
Blåskjellene og sausen av hvitløk, hvitvin, cherrytomater etc er kjempegodt også sammen med spagetti og litt brød som du kan dyppe i hvitvinsausen.
Pynt med persille og sitron.
Håper det smaker!
#blåskjell #mat #sommer #ferie #fri #blogg #hverdag #fredag #helg #sol
Har faktisk aldri smart blåskjell… Men jeg er jo generelt glad i fisk og sjømat, men jeg vet ikke, hehe 😀
Vilde: Smaker kjempegodt! :))
åå jeg elsker blåskjell 😀 dette må jeg gjøre
Q. Vyvy: Ja det er en favoritt her i huset også:) Smaker kjempegodt!
Flotte bilder, og helt klart at det er en smak av sommer 🙂
passion4lifeandtravel: Tusen takk<3
Flott oppskrift! Er mer glad i reker selv da, men blåkjell og skalldyr går jo sammen!
sansogsamling: Ja reker er også kjempegodt!
Så utrolig godt ut 😀
Emelie Christina: Takk takk 🙂 Kjempegodt, anbefales 🙂