Blåskjell – en smak av sommer!

Hei!

Idag kjøpte vi flotte store blåskjell på Fisketorget i Bergen, så da deler vi en blåskjell oppskrift med dere idag. Dette er virkelig en smak av sommer!

Ønsker der en super lørdag!

 

Blåskjell

(4 porsjoner)

  • 1 kg blåskjell
  • 1 stor sjalottløk
  • 1 ts tomatpure
  • 2 ss olivenolje
  • 4 cherrytomater
  • 1 neve persille
  • 1 hvitløksfedd
  • sitron
  • ca 1 glass hvitvin
  • 1/2 ts salt 
  • 1 ts pepper

 

Del en stor sjalottløk  i litt store deler og stek i en kasserolle sammen med 2 ss olivenolje og 4 cherrytomater del hver cherrytomat i 4 deler.

Tilsett  finhakket persille, et helt feddhvitløk (uten skall) og tomatpure.

Hell skjellene oppi kasserollen. 

Hell litt og litt hvitvin over skjellene.

 
 

Tilsett ca 1/2 ts salt (skjellene er salte så vær forsiktig med saltet) og  ca 1 ts pepper.

Det skal kokes under lokk i 15 minutter til blåskjellene har åpnet seg. 

Visst noen ikke åpner seg så betyr det at de er dårlige, så ikke  spis de. 

Blåskjellene  og sausen av hvitløk, hvitvin, cherrytomater etc er kjempegodt også sammen med spagetti og  litt brød som du kan dyppe i hvitvinsausen.

Pynt med persille og sitron.

Håper det smaker! 

 

 

 #blåskjell #mat #sommer #ferie #fri #blogg #hverdag #fredag #helg #sol

10 kommentarer

Siste innlegg