Pai er en favoritt her i huset og siden det har kommet mange nye lesere i det siste så deler vi denne oppskriften en gang til. Dette er en pai med tunfisk, men det kan lett byttes ut med dine favoritter 🙂
Tunfiskpai
Paideig:
- 4 dl fint mel (valgfritt)
- 200 gram smør
Fyll:
- 1 boks med tunfisk i olivenolje
- 1/4 rødløk
- 3 egg
- 1 dl melk
- 1 1/2 dl Kesam, mager
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 200 gram revet hvitost
- friske urter til pynt (kan sløyfes)
Start med å lage paideigen.
Rør sammen smør og mel til en deig.
Legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Finn frem en paiform eller en kakeform (jeg liker kakeform da det er lettere å ta ut paien og skjære stykker av den).
Sett stekeovnen på 200 grader.
Trykk deigen utover formen gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en “skål “med deigen.
Prikk over deigen med en gaffel.
Slik lager du fyllet: Skjær i skiver løk.
Visp sammen egg,melk, kesam, salt og pepper.
Tilsett revet ost.
Hell ut litt av oljen til tunfisken og legg det utover paideigen.
Hell melk- kesam- egg og ost blandingen over.
Sett paien i stekeovnen i ca 25 minutter på 200 grader.
Du ser den er ferdig når kantene blir gylne og fyllet er stivnet.
Server gjerne med friske urter og en salat.
Håper det smaker!
#pai #mat #blogg #hverdag #sommer #ferie #sol #tirsdag #foto
Så godt det så ut 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk 🙂
Mmh det så godt ut! Takk for oppskrift <3
Vilde: Tusen takk, ja den smakte kjempegodt 🙂 Ha en fin dag <3