Supersunn hjemmelaget grov speltpizza med egg og grønnkål

Hei!

Her i huset elsker vi pizza og innimellom er det kjekt å variere litt på toppingen, og denne oppskriften ble virkelig god! Her kommer et  tips til helgekosen: hjemmelaget grov speltpizza med grønnkål og egg. Grønnkål er den nye supergrønnsaken og inneholder mange viktige vitaminer og næringsstoffer, så dette er en sunn og god pizza.

 

Ønsker dere en nydelig søndag!


Grov speltpizza med grønnkål og egg

Pizzabunn

(1 stor pizza)

  • 6 dl fint speltmel
  • 3 dl sammalt speltmel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • ca 2-3 dl lunkent vann
  • 1/2 ts råsukker
  • 1 ts salt

Tomatsaus

  • ca 2 ss tomatpure
  • ca 1 ts råsukker
  • ca 1 ts salt
  • ca 1/2 ts pepper
  • litt  (ca 1/2 -1 dl) vann
  • smak til med oregano

Topping:

  • ca 250 gram revet hvitost
  • 1 sjalottløk i skiver
  • 1 hardkokt egg
  • 180 gram grønnkål 

Start med å lage bunnen. Bland det tørre med det våte i en bolle  og elt deigen godt til en god og smidig deig. La stå til heving på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over i ca 30 minutter.

Mens deigen heves kan du steke grønnkålen i en panne med ca 2-3 ss vann,  1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Småkok under lokk. Rør om av og til.

Kok et egg til det blir hardkokt (ca 10 minutter).

Riv hvitost på et rivjern.

Bland i en liten  bolle alle ingrediensene sammen til tomatsausen. Smak til med salt, pepper og oregano.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut  deigen i ønsket form, og legger den på en stekeplate med bakepapir.

Smør tomatsausen over.

Legg osten utover.

Spre  egg, løk og grønnkål utover pizzaen.

Sett pizzaen i stekeovnen på 220 grader i ca 15 minutter.

Da er pizzaen klar for å nytes!

Håper det smaker!

 

#pizza #middag #mat #blogg #helg #hverdag #lsøndag #foto #sommer #ferie #sol

8 kommentarer

Siste innlegg