Smak av sommer: mangosalat med byggryn og krepsehaler

Hei!

Dagens middagtips er en kjempegod salat med mango, byggryn, krepsehaler og en dressing som smaker herlig av honning og balsamico eddik.  Byggryn  er  proppfulle av mineraler, proteiner, fiber og antioksidanter. Byggryn metter også godt og kan fint spises som den er, men er er også kjempegod som tilbehør til feks grillet sjømat. Det koster ca 40 kr å lage denne salaten.

Ønsker dere en super dag!

 

Mango salat med byggryn og krepsehaler

(2 porsjoner)

  • 40 gram hele byggryn
  • 2,5 dl vann
  • 1  hjertesalat
  • 1/2 mango
  • 1 avokado
  • krepsehaler ca 100 gram
  • 2 ss olivenolje til steking
  • litt fersk timian
  • 1/4 av en rødløk
  • 1 vårløk (kun den hvite delen)
  • salt
  • pepper

 

Dressing

  • 6 ss honning
  • 3 ss balsamico edikk
  • 6  ss olivenolje

 

Start med å skylle byggrynene. 

Kok byggrynene i 5 dl vann. La de småkoke i 30 minutter.

Ha de i en sil og skyll de i kaldt vann før du tilsetter de i salaten.

Skjær avokadoen i båter.

Skjær mangoen i lange stykker

Kutt opp hjertesalaten.

Skjær vårløken i skiver.

Skjær rødløken i skiver.

Legg rødløk sammen med 2 ss olivenolje i stekepannen og stek til løken er myk.

Skyll krepsehalene i kaldt vann og stek de lett sammen med løken. for å gi litt mer smak til krepsehalene

Tilsett fersk timian, salt og pepper.

Bland  alt sammen i en salat skål og strø over med litt salt og pepper.

 

Lag dressing av honning, balsamico edikk og olivenolje og ha litt over salaten med en skje.

Da er salaten klar for å nytes:)

Håper det smaker!

 

 

#salat #sunt #godt #byggryn #mango #super #krepsehaler #balsamicoedikk #blogg #mat #hverdag #sommer  #sol #ferie #foto 

 

16 kommentarer

Siste innlegg