Dagens middagtips: Spaghetti alla carbonara

Hei!

Dagens middagtips er: Spaghetti alla carbonara.  Carbone  betyr kull på italiensk, og carbonare betyr laget med kull. Det er altså ikke kull i spaghetti alla carbonara, men istedet mye pepper som  har gitt retten navnet sitt. Dette er en rett som er enkel og rask å lage i en travel hverdag, og best av alt: den smaker kjempegodt! Denne middagen koster ca 70 kr å lage selv. 

Ønsker dere en nydelig dag!

 Spaghetti alla carbonara

(4 porsjoner)

  • 350 gram spagetti fullkorn
  • 3 egg
  • 50 gram grovrevet parmesanost
  • 2 dl melk
  • 200 gram pancetta eller bacon
  • hvitløk, 1 fedd
  • salt etter smak
  • 1 ss grov pepper
  • 2 ss olivenolje

Kok opp vann i en kasserolle.

Ha 1 ss oliven olje, et hvitløksfedd  (la hvitløksfeddet være helt, da blir det ikke så sterk hvitløksmak) og pancetta/ bacon oppi en stekepanne og stek lett.

Visp 3 egg, melk, 1 ss med pepper og  parmesanost i en skål.

Hiv oppi spagettien i det kokende vannet og kok ca 7 minutter. 

Hell vannet av spagettien og legg den  oppi stekepannen og varm i ca 2 minutter. 

Ta stekepannen bort fra varmen  og hell over eggeblandingen og bland godt  og da  er maten klar til servering!

Håper det smaker!

 
 

#spagetti #carbonara #hverdag #spisogspar #torsdag #italiensk #mat #blogg #sol #sommer #ferie #foto

26 kommentarer

Siste innlegg