Rabarbrapai

Hei!

For et vær det er her i Bergen idag, lyn og torden og haglbyger!

Siden det er søndag og det må være lov å kose seg litt ekstra  (spesielt med så dårlig vær) vil vi dele med dere  en oppskrift på rabarbrapai som vi har toppet med ferske jordbær og  sitronmelisse blader. Laget den igår og den forsvant på et blunk – og det er jo et godt tegn tenker jeg… 🙂

 

Ønsker dere en nydelig søndag!

 

Rabarbrapai 

  • ca 180 gram rabarbra
  • 3dl fint speltmel 
  • 2 dl økologisk havregryn
  • 1/2 dl hvitt sukker
  • 1/2 dl brunt sukker
  • 200 gram smør
  • Topping: ca 4 ss sukker, kanel dryss og  ferske jordbær

Sett ovnen på 225 grader.

Smuldre mel, havregryn, sukker og smør sammen. 

Trykk ca 3/4 av deigen ned i en form. Trykk litt deig oppover langs kantene også på formen.

Vask og skrell rabarbraen og skjær i mindre deler som du legger utover deigen.

Strø med litt sukker og litt kanel over rabarbraen.

Fordel resten av  smuldredeigen over og avslutt med et dryss med  litt mer  sukker og kanel.

Sett midt i stekeovnen i ca 12 minutter.

Når den er ferdig stekt (rabarbraen må være  helt myk) lar du den stå og avkjøles litt før du kan toppe den med for eksempel jordbær (rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen) og gjerne noen grønne blader med sitronmelisse også.

Server med vispet krem eller vaniljeis, eller som vi har her:  vaniljekesam.

Spis og nyyyyyt!

#pai #rabarbra #mat #dessert #søndag #helg #lørdag #blogg #sommer #ferie #sol #regn #uvær #foto #mamma

 

10 kommentarer

Siste innlegg