Minipai

Hei!

Dagens mattips er minipai som passer til  både  frokost, lunsj og som  turmat. Disse smaker kjempegodt med ost, skinke, koriander og timian på toppen. De er gode  både varme og kalde. Et tips kan være å lage opp flere porsjoner og fryse ned, så kan en ta opp etterhvert som en har lyst på.

Ønsker dere en flott ukestart <3

 Minipai deig

(ca 14- 15 stk)

  • 4 dl speltmel
  • 200 gram smør

Fyll:

  • 3 egg
  • 1 dl melk
  • 1 1/2 dl mager kesam
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 200 gram revet hvitost
  • 1 sjalottløk
  • 50 gram skinke
  • friske timian urter
  • friske koriander urter

Bland smør og mel til en deig, eventuelt ha 1 – 2 ss med vann i deigen visst den blir for tørr. Når deigen er glatt og smidig setter du den kaldt i kjøleskapet for 30 minutter.

Mens deigen hviler  i kjøleskapet kan du lage fyllet.

Visp egg, melk, kesam, salt og  pepper i en bolle. Visst du vil kan du tilsette urtene i blandingen eller kun på toppen.

Tilsett revet ost, 1 sjalottløk i skiver  og oppkjært skinke.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Sett utover muffinsformer på et stekebrett og press litt paideig ned i formen, press deigen oppover på sidene så de får en tynn og høy kant.

Så heller du fyll oppi  og eventuelt urter på toppen.

Sett til steking i ca 30 minutter – obs lurt å følge med så de ikke blir brent!

Håper det smaker!

 

#minipai #mat #hverdag #tirsdag #blogg #foto #mammablogg #mamma #norge #trening #lunsj

 

18 kommentarer

Siste innlegg