Hei!
Nå bugner butikkhyllene av mange norske råvarer og det er bare å ta for seg! Igår hadde vi reinsdyrkarbonader med kantareller søtpotetmos, nyrørt ripssyltetøy og brunsaus til middag. Rips til kjøttmat er kjempegodt og ideen fant jeg på bloggen utifriluft.blogg.no . Rips er rike på c- vitamin og spiser du det sammen med kjøtt som er rik på jern, øker dette opptaket av jern. Den brune sausen er kjøpt på butikk (posesaus) , men jeg måtte selvfølgelig lage min egen lille vri på den, som jeg pleier med det meste…. Og dette måltidet ble kjempegodt både for liten og stor!
Ha en super dag! <3
Reinsdyrkarbonader med kantareller søtpotetmos, ripssyltetøy og brunsaus
(4 porsjoner)
- Reinsdyrkarbonader ca 650 gram
Brunsaus
- 1 pose brunsaus
- noen skiver brunost
- ca 1 dl gresk yoghurt
- litt rips
Nyrørt ripssyltetøy
- ca 200 gram rips
- noen ss flytende akasie honning til syltetøyet etter smak
Søtpotetmos
- 1 stor søtpotet
- 1 – 2 vanlige poteter
- ca 1 ss smør
- ca 1 ts salt etter smak
- ca 1/2 ts pepper etter smak
Tilbehør:
- ca 200 gram kantareller
- babyspinat
- saften av en sitron
Start med å skrelle og vaske potetene og skjær de i terninger. La de koke under vann i en kasserolle til de blir myke. Når de er kokte heller du ut vannet og moser potetene enten med en gaffel eller for eksempel en mikser til alt blir så most som ønsket. Tilsett en spiseskje smør, litt salt og pepper.
Vask og skjær i strimler kantarellene før du steker de i smør eller matolje med litt salt og gjerne litt grillkrydder etter smak til de blir myke.
Vask og rens ripsene og mos de med en gaffel sammen med litt flytende akasie honning etter smak.
Vask baby spinaten og ha det i en skål, press litt saft av en sitron, litt salt og olivenolje over og bland sammen.
Lag den brune sausen etter anvisning på pakken, men jeg hadde noen spiseskjeer gresk yoghurt, litt rips og noen brunost skiver oppi sausen og lot det koke opp under omrøring.
Stek reinsdyrkarbonadene i en stekepanne med smør eller matolje til de er gjennomstekte. Så heller du sausen over karbonadene i stekepannen og skrur ned varmen til svakeste temperatur. La det stå slik et par minutter så setter karbonadene god smak på sausen.
Da er maten klar, server og nyt!
#middag #mat #reinsdyr #spisogspar #blogg #hverdag #mammablogg #mamma #helse #norge #høst #sol #foto #fredag #helg #livsstil #reinsdyrkarbonader
Ser deilig ut 🙂 En typisk søndagsmiddag 🙂 mmm <3
Ser kjempegodt ut:)
emagmagasinet: Tusen takk 🙂 Det smakte nydelig :))
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3 Kjempegodt, anbefales 🙂
Det så kjempegodt ut! Så hyggelig at du prøvde rips, og at det falt i smak…. . Ha en flott dag da! 🙂
Det der var høstmaten sin ja..og så jo veldig fristende ut :)) Har spist litt rester til middag her i dag…smakte det også :)) Fin fredag videre :))
annebe: Ja det smakte kjempegodt, anbefales :)) Fin fredag!
Margrethe: Ja rips smakte kjempegodt sammen med kjøtt 🙂 Takk for tips! Fin fredag videre! 🙂
Det der så kjempegodt ut altså 🙂 Jeg har fått skikkelig sansen for søtpotet så til uka er det medisterkaker med søtpoteter, poteter og saus og noe grønt tror jeg. Elgkarbonader er digg men det er bare jeg som spiser det her og gitaristen 🙂 Goood hælg <3
ladyaugust: Tusen takk <3 Ja søtpotet er kjempegodt 🙂 Dette ble en kjempegod middag! God helg <3
Nam, så kjempegodt ut 🙂
Cindy: Tusen takk :)Det var kjempegodt! 🙂
Godt og norsk 🙂
Det så veldig deilig ut. FIkk lyst på noe med saus til snart her 🙂 Elgkarbonader eller elgkjøtt generelt 🙂 NAMM
frodith: Tusen takk <3 Kjempegodt, anbefales :))
Den Blå Steinbukk: Ja det var kjempegodt :))
Wow, går ikke an å ikke bli sulten når man ser på bloggen din! Så kjempe godt ut. Må du ha en god helg <3
aah nam så godt! Spiste faktisk viltgryte med reinsdyrkjøtt idag 😀
Nam! Dette så utrolig godt ut 🙂
Tessa Bennett: Tusen takk <3 Det var kjempegodt, anbefales 🙂
Vilde: Tusen takk <3 Ja reinsdyrkjøtt er veldig godt 😀
Caroline: Tusen takk <3 God helg til deg også <3
har faktisk aldri prøvd reinsdyr, men det er sikkert veldig godt 🙂
åh, så godt! 😀 jeg blir alltid så sulten når jeg titter innom bloggen din, hihi 🙂 håper du får en fantastisk lørdag! <3
Elisabeth Bentzen: Det smakte kjempegodt 🙂
Kristi Pedersen: Tusen takk for så koselig kommentar <3 Håper du får en superfin lørdag! <3