Dagens middagtips: Hjemmelagete fiskepinner

Hei!

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Dagens middagtips er hjemmelagete fiskepinner. 

Dette er barnas favoritt og de synes også at det er gøy å være med å lage. 

Ha en nydelig dag!

 

Fiskepinner

(4 porsjoner)

500 gram torskefilet eller seifilet uten skinn og bein

2 egg

ca 50 gram maismel

ca 50 gram strøbrødmel / griljermel

ca 80 gram fint speltmel/ fint hvetemel

ca 1/4 ts  havsalt

ca 1/4 ts pepper

ca  2 ss olivenolje

 

 

Sett steikeovnen  på 180 grader.

 Legg fiskefileten på et fat.  

Du trenger 3 skåler : Ha  speltmel i en skål.

Eggene vispes  med salt og pepper i en annen skål.

Strøbrødmel og maismel blandes i den tredje skålen.

 Del opp fisken i passe store  deler til fiskepinner (ca 2 x 4cm).

Klem vann av en  fiske del og dypp den først i speltmel slik at den er helt dekket. Så dyppes den  i egg og tilslutt i støbrødmelog maismelblandingen. Legg den på  en stekeplate ikledd bakepapir.  Slik gjør du med all fisken.

Pensle tilslutt med olivenolje på toppen av alle fiskepinnene.

 Da er de klare til å stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.

 Kontroller fiskepinnene innimellom og snu de  så de blir stekte på begge sider.

Vi har her servert med pommes frittes, salat og ketchup.

Håper det smaker!

 

 

 

#fiskepinner #hjemmelaget #Norge #mat #blogg #hverdag #torsdag #høst #helse #livsstil #mamma #mammablogg #foto #spis #spar #spisogspar #middag #barn  

 

 

20 kommentarer

Siste innlegg