Hjemmelaget grønn tortellini

Hei!

Idag vil vi dele med  dere en oppskrift på fiberrike grønn tortellini med ostefyll. Dette smaker ekstra godt nå når det er surt og kaldt  høstvær synes jeg! Det er spinat som gir grønnfargen til pastaen som er en super måte å få i seg  spinat på! Dette er kjempegodt sammen med tomatsaus.

Ha en super dag <3

 

 

 

Grønn tortellini

(4 porsjoner)

Pasta:

100 gram spinat

2 ss olivenolje

200 gram fint mel

50 gram fibra mel

 

 Fyll:

125 gram mozzarella

50 gram parmesan

 

Stek spinat i en stekepanne  med 2 ss olivenolje under lokk i ca 5 minutter (til alle bladene er myke). 

Bruk en blender til å mose bladene.


Kjøl ned  spinaten til romtemperatur.

Tilsett så mel i spinaten og  elt godt deigen.


Gjør klar fyllet.  Ostene kan finhakkes eller moses i en blender.


Del deigen i 2 deler.

Start med å kjevle ut den ene  deigen til den er ca 1-2  mm tykk. Stans ut små rundinger (ca 7 cm) med en pepperkakeform eller et glass.

Brett en gang over så du får en halv sirkel.  Trykk godt i kantene så ikke den åpner seg når de kokes.

Så tar du tak i endene og bretter de mot hverandre. Kan gjerne ha litt vann på fingertuppene så endene limer seg bedre. Slik former du Tortellini.


Når du har formet all deigen til Tortellini  kan de ligge å tørke litt på et kjøkkenhåndkle.

 

 

 

Legg Tortelliniene i en stor kasserolle med kokende vann og la koke i ca 5 minutter.

Når de er ferdigkokte kan du legge de oppi en pastasaus eller det du måtte ønske.

Da er det klart for servering!

Håper det smaker!

 

 #tortellini #spinat #spis #spar #spisspar #mat #blogg #hverdag #sunt #helse #livsstil #middag #tirsdag #uke #høst #mamma #mammablogg #hjemmelaget #pasta

25 kommentarer

Siste innlegg