Hjemmelagete minipaier

Hei!

Dagens mattips er minipai som passer  perfekt til frokost, lunsj og veldig godt som  turmat. Disse smaker kjempegodt med ost, skinke og litt koriander og timian på toppen!

Et tips kan være å lage opp flere porsjoner og fryse ned, så kan en ta opp  og tine etterhvert som en har lyst på.

Ha en super herlig dag <3

 Minipai deig

(ca 14- 15 stk)

4 dl speltmel

200 gram smør / eller cocosa som er et sunnere alternativ

 

Fyll:

3 egg

1 dl melk

1 1/2 dl mager kesam

1 ts salt

1 ts pepper

200 gram revet hvitost

1 sjalottløk

50 gram skinke

friske timian urter

friske koriander urter

 

Bland smør / cocosa og mel til en deig, eventuelt ha 1 – 2 ss med vann i deigen visst den blir for tørr. Brukes du cocosa kan du gjerne ha litt salt  i deigen også for å gi litt smak. Når deigen er glatt og smidig setter du den kaldt i kjøleskapet for 30 minutter.

Mens deigen hviler  i kjøleskapet kan du lage fyllet.

Visp egg, melk, kesam, salt og  pepper i en bolle. Visst du vil kan du tilsette urtene i blandingen eller kun på toppen.

Tilsett revet ost, 1 sjalottløk i skiver  og oppskjært skinke.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Sett utover muffinsformer på et stekebrett og press litt paideig ned i formen, press deigen oppover på sidene så de får en tynn og høy kant.

Så heller du fyll oppi  og eventuelt urter på toppen.

Sett til steking i ca 30 minutter – obs lurt å følge med så de ikke blir brent! Legg gjerne et bakepair over de så de ikke blir så fort svidd på toppen.

Når paien har stivnet og begynt å bli gyllen er den klar for å nytes.

Håper det smaker  <3

 

#minipai #mat #hverdag #onsdag #blogg #foto #spis #spar #spisogspar #mamma #mammablogg #helse #livsstil #høst #tur #trening #norge

 

24 kommentarer

Siste innlegg