Sunn og vitaminrik pizza med cavolo nero

Hei!

Vi pleier så og si hver lørdag å spise pizza, og i dag toppet vi pizzaen for første gang med cavolo nero som er en mer crispy variant av grønnkål.   Cavolo nero er smakfull, anvendelig og vitaminrik, frisk og sprø og har lang holdbarhet. Har du smakt cavolo nero før?

Ønsker dere en nydelig lørdag <3

 


 

Pizzabunn

 

ca 5 dl fint speltmel

ca 3 dl fibra mel

1/2 pose gjær

2-3 dl lunkent vann

litt salt

litt olivenolje

 

Bland alle ingrediensene sammen og kjør deigen i en kjøkkenmaskin og la gå i ca 10 minutter på laveste hastighet.

La så deigen heves videre i ca 20 – 30  minutter.

Da er deigen klar til å kjevles ut i ønsket form og du kan fylle på med dine favorittingredienser.  Vi hadde pizzasaus, stekt kylling, ost, oliven, rødløk og cavolo nero som ble til sammen kjempegodt. Sett midt i stekeovnen på 225 grader i ca 15 minutter.

Da er pizzaen klar for nyyyytes!

 

Her ser dere hvordan cavolo nero ser ut.

#pizza #spis #spar #spisogspar #blogg #mat #helg #lørdag #hverdag #vitaminrik #helse #livsstil #middag #kos #mamma #mammablogg #matblogg #Norge #høst #vinter

 

30 kommentarer

Siste innlegg