Litt sunnere lasagne

Hei!

Håper dere har hatt en fin jul sålangt. Jeg er så heldig å ha fri  denne julen og det har vært så godt!  Begynner dere å bli lei all julematen og har lyst å spise noe sunnere? Her kommer en oppskrift  på  en litt sunnere lasagne. Lasagneplatene  er erstattet med aubergine, ellers lager vi Lasagne som vanlig. Dette blir en sunn middag som smaker kjempegodt!

Ønsker dere en fin julekveld <3

 

 

Lasagne plater

(ca 6 porsjoner)

 

2 stk aubergine

salt

pepper

olivenolje

Skrell auberginene og skjær skiver på langs. De må ikke bli for tykke. Legg de i en bolle med litt vann  etterhvert som du skjærer de i skiver for å unngå at de blir brune. 

Hell ut vannet og la  vannet renne litt av auberginene på et tørkepapir før du legger de utover et stekebrett med bakepapir. Smør de med olivenolje og hell litt salt og pepper over.

Sett de i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.  

Lag Lasagne som vanlig:

 

 

 Tomatsaus med kjøttdeig 

 

 olivenolje

1 Sjalott løk

150 gram tomatpure

4,5 dl vann

i gulrot

1-2 stenger selleri

500 gram kjøttdeig

tilsett salt, pepper og sukker etter smak

 Laurbærblad

Ta litt olivenolje på stekepannen og start med å  surre løk til den er myk. Del opp i tynne skiver gulrot og selleri og legg det oppi stekepannen  som stekes lett, så tilsetter du kjøttdeigen. Stek den med salt, pepper og et laurbærblad.

 Så blander du tomatpure og vann i kjøttdeigen og tilsetter litt sukker og salt etter smak.

 

 Hvit saus / Besciamelle

 

ca 4 -5  dl  soyamelk / melk

3 ss fint speltmel /hvetemel

1/2  ts muskatnøtt

50 gram smør

1/2 dl olivenolje

Pepper 

Salt

Hvitost  

 

Smelte smør i en kasserolle. 

Bland inn olivenolje når smøret er smeltet.

Ta bort kasserollen  fra platen og tilsett 3 ss spelt mel og visp dette sammen til en tykk krem.

Hell melk langsomt mens du rører.

Raspe en halv muskatnøtt og ha dette oppi den hvitesausen.

Tilsett pepper og salt etter smak. Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.  

 Når det begynner å koke kan du sette sausen tilside.

Finn en stor ildfast form som er passe til lasagne og sett stekeovnen på 200 grader.

Legg tomatsausen først i bunnen på formen, så  aubergine, kjøttdeig, ost og hvitsaus på toppen. Du kan legge 3 lag og avslutter med den hvite sausen. 

Sett i ovnen til steking i ca 10 minutter til osten er smeltet..

Server gjerne med en tomatsalat til.

Da er middagen klar for å nytes!

 Håper det smaker!

 

 #Lasagne #mat #blogg #hverdag #jul #middag #helse #livsstil #spisogspar #mamma #mammablogg #desember # norge #foto

27 kommentarer

Siste innlegg