Hjemmelagde energibarer

Hei!

Energibarer er kjempegodt og super turmat nå som vi går inn i påske- uken. Som barn pleide jeg og familien  å dra til Gullbotn og stå på ski der i påsken og da hadde vi alltid med appelsiner og kvikklunsj 🙂  Håper det blir noen skiturer i påsken for oss i år, her i Bergen er jo påske og vinterferien slått sammen til en laaang ferie 😀

 

Hjemmelagete energibarer

1 dl eplejuice

20 ss /ca 1 dl flytende akasie honning 

200 gram økologiske  havregryn

200 gram med mandler og hasselnøtter blandet

50 gram tørkede tranebær og granateple blandet. (selges poser med dette på Meny)

Sett stekeovnen på 160 grader.

Varm opp eplejuice og honning i en kasserolle.

Hakk nøtter og mandler i en blender og hell det oppi en bolle sammen med tranebær og granateple, honning og eplejuice.

Hell blandingen over på bakepapir i en ildfast form ca 25cm x 25 cm, og stryk utover. Trykk blandingen med hendene ned i formen så den blir mer kompakt.

La det steke i ca 15 minutter. Ta ut og la det stå og avkjøles på kjøkkenbenken til den er blitt helt kald, da kan du løfte bakepairet ut av formen og skjære opp med en skarp kniv i passende stykker. 

Da er de klare for å nytes!

 

 

#spisogspar #blogg #energibarer #mat #matblogg #mamma #mammablogg #helse #livsstil #Norge #påske #mars #vår

26 kommentarer

Siste innlegg