Hjemmelaget proteinrik pai

Hei!

Pai er en favoritt her i huset og passer kjempegodt til både lunsj og middag eller som venninne-mat .  Denne oppskriften  har fyll med tunfisk som er  både proteinrikt, inneholder mye omega-3 fettsyrer og er en god kilde til vit D.  Den inneholder også viktige næringsstoffer som jod, selen, vit B 12 og jern . Tunfisken kan byttes ut med for eksempel kylling eller skinke eller flere grønnsaker visst du liker det bedre.

 

 

Tunfiskpai

 

Paideig:

4 dl fint mel (valgfritt)

200 gram smør

ca 1-2 ss kaldt vann

 

Fyll: 

1 boks med tunfisk i olivenolje

1/4 rødløk

3 egg

1 dl melk

1 1/2 dl Kesam, mager eller gresk yoghurt

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 gram revet hvitost

friske urter til pynt (kan sløyfes)

Start med å lage paideigen.

Rør sammen smør og mel til en deig. Blir det for tørt kan du tilsette ca 1 ss vann. 

Legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Finn frem en paiform eller en kakeform (jeg liker kakeform da det er lettere å ta ut paien og skjære stykker av den).

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen utover formen  gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en “skål “med deigen.

Prikk over deigen med en gaffel.

 Bland sammen ingrediensene til fyllet og hell  det utover paideigen.

Sett paien i stekeovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

Du ser den er ferdig når kantene blir gylne og fyllet er stivnet.

Server gjerne med friske urter og en salat.

 Håper det smaker!

 

 

 #pai #tunfiskpai #mat #blogg #spisogspar #spis #spar #mamma #mammablogg #kos  #middag #helse #livsstil #foto #hverdag #mars #vår

12 kommentarer

Siste innlegg