Hjemmelagde knekkebrød

Hei!

Jeg er veldig glad  i knekkebrød, og nå var det lenge siden jeg hadde laget det, så igår kveld ble det knekkebrød laging her i huset! Disse knekkebrødene  er crispy og veldig gode på smak.  De smaker kjempegodt med syltetøy eller ost.  

Ha en super dag!

 

 

 

Hjemmelagde knekkebrød

4 dl fint speltmel

3 dl fibra mel

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl havregryn

1 ts maldon salt

ca 4 1/2 dl kaldt vann

 

Sett stekeovnen på 160 grader.

Bland ingrediensene  sammen til en  tykk, våt og klissete røre.

La det svelle i 10 minutter.

Hell den våte røren over på smurt (med nøytral matolje) bakepapir og stryk utover med feks en slikkepott, Det skal være et tynt lag (så  tynt som du liker knekkebrødene). 

Sett brettet  med bakepapiret på nest nederste rille i stekeovnen i ca 35 minutter.

Da tar du det ut av ovnen og skjærer  røren som har størknet  i ønsket størrelse.

Sett brettet inn igjen i ovnen og stek i ca 35 minutter til, gjerne med et bakepapir eller aluminiumsfolie over så de ikke blir svidde.  Er knekkebrødene ikke harde  (crispy )nok kan de stå i ovnen på 100 grader til de  er klare. 

Håper det smaker!


 

#blogg #spisogspar #mat #knekkebrød #matblogg #blogglisten #Norge #side2 #mattoppen #mamma #mammablogg #helse #livsstil #hjemmelaget #april #hverdag #onsdag
 

44 kommentarer

Siste innlegg