Glutenfri eplekake

Hei!

Har fått en del etterspørsel om glutenfrie kaker, og idag tenkte jeg det var på tide å prøve å lage det. Denne kakebunnen inneholder blant annet finmalte mandler og maisenna mel.  Kaken ble halvert på under et minutt og ble godkjent av prøve-smakerne som ville smake mer og mer….  Kaken smaker litt nøtt-aktig og ble veldig saftig og god. Perfekt til helge kosen!

God helg!

 

Glutenfri eplekake

1 dl maisenna mel

1 dl glutenfri havregryn

3 dl finhakket mandler

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl sukrin melis

2 egg

150 gram mykt smør

1 dl vanilje kesam (vil du ha kaken helt sukkerfri, kan du bruke feks gresk yoghurt istedet for kesam)

3 epler

1 ts kanel

1 ss brunt råsukker eller ca 1 ts sukrin gold (NB! husk at sukrin er dobbelt så søtt på smak som vanlig sukker!)

 

Finhakk mandler i en blender. Bland mandler og alt det tørre i en bolle og tilsett egg, smør og kesam og bland gjerne med en kjøkkenmaskin i et par minutter på middels hastighet.

Smør en rund kakeform ca 26 cm  og hell røren over. Skrell epler, fjern  kjernehusene og del i tynne båter som du legger tett utover kakerøren.

Tilslutt strør du over litt kanel og sukrin gold eller brunt råsukker.

 Stek på midterste rille i ca 35 minutter.

Server gjerne med krem eller kesam og friske bær.

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #Norge #eplekake #mat #kake #helg #fredag #glutenfri #oppskrift #mamma #mammablogg #helse #livsstil #sukrin

40 kommentarer

Siste innlegg