Rabarbrapai med speltmel og havregryn og toppet med jordbær.

Hei!

Hvor ble sommeren av egentlig? Her i Bergen er det 14 grader og regn……..

Siden det er helg må det være lov å kose seg litt ekstra (og spesielt  når det er så dårlig sommervær), så her kommer   en oppskrift på rabarbrapai som vi har toppet med ferske jordbær og  sitronmelisse og smaker nydelig sammen med vispet krem, vaniljeis eller vaniljekesam. Paien er laget med  speltmel og havregryn som gjør den sunnere, og du kan lett lage den sukkerfri med å erstatte sukkeret med sukrin gold (bare husk på at sukrin er dobbelt så søtt som sukker!) 

 

Ønsker dere en nydelig lørdag!

 

 

Rabarbrapai 

ca 180 gram rabarbra

3dl fint speltmel 

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl hvitt sukker

1/2 dl brunt sukker

200 gram smør / kokosolje

Topping: ca 4 ss sukker, kanel dryss og  ferske jordbær

 

Sett ovnen på 225 grader.

Smuldre mel, havregryn, sukker og smør sammen. 


 

Trykk ca 3/4 av deigen ned i en form. Trykk litt deig oppover langs kantene også på formen.

Vask og skrell rabarbraen og skjær i mindre deler som du legger utover deigen.

Strø med litt sukker og litt kanel over rabarbraen.

Fordel resten av  smuldredeigen over og avslutt med et dryss med  litt mer  sukker og kanel.


 

Sett midt i stekeovnen i ca 12 minutter.


 

Når den er ferdig stekt (rabarbraen må være  helt myk) lar du den stå og avkjøles litt før du kan toppe den med for eksempel jordbær (rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen) og gjerne noen grønne blader med sitronmelisse også.


 

Server med vispet krem eller vaniljeis, eller som vi har her:  vaniljekesam.

Spis og nyyyyyt!

 

 

 

#pai #rabarbra #mat #dessert #lørdag #helg # #blogg #sommer #ferie #sol #regn #foto #mamma #mammablogg #foto #spisogspar #matblogg #kake #helse #livsstil #kosthold #blogglisten #side2 #magasin #matmagasin #Norge 

30 kommentarer

Siste innlegg