Tips til finere hud!

Hei!

Drømmer ikke alle om den perfekte hud? Jeg har siden tenårene hatt kviser og fortsatt i en alder av 37 år får jeg akne –  og ofte på de samme stedene i ansiktet. For noen dager siden kom jeg over noen artikler  om akne og ulike teorier om hvorfor de oppstår.  Visste du at  ifølge kinesisk medisin deler de ansiktet inn i soner og at hver sone representerer ulike organer, mens vestlig medisin har mer tro på at det er ytre faktorer som påvirker huden vår. 

(bilde fra google)

 

 

Kinesisk medisin

I følge kinesisk medisin tror man at akne i ansiktet skjer når du har en forstyrrelse eller ubalanse inne i kroppen, og at hvor kvisene dukker opp sier noe om i hvilke organer problemene sitter.

1.Hake og siden av munnen

Eggløsning får ofte skylden for kviser på denne delen av fjeset, og dette er et vanlig problem også i ulike stadier av menstruasjonssyklusen. Urenheter i dette området er ofte  på grunn av  hormoner og hormonbalanse i kroppen.

2. Panne

Ifølge kinesisk medisin er det i pannen man vil kunne finne ut av hvor god kroppen din er til å kvitte seg med avfallsstoffer. Øvre del av pannen er knyttet til blæra, den midtre delen til fordøyelsessystemet og den nedre delen av pannen, ned mot neseroten og øyenbryn, er knyttet til leveren, noe som da kan forklare at man får kviser her i perioder  man har drukket mye alkohol.

Stress kan også trigge frem kviser i dette området, da området er knyttet til adrenalinkjertler som ligger på nyrene dine.

3.Hals

Kviser på halsen og langs kjevelinjen kan i følge kinesisk medisin tyde på at adrenalinkjertlene dine er i konstant aktivitet, noe som kan bety at du er utsatt for for mye stress.

4. Munn

Dersom kvisene dine er små og ofte dukker opp i partiet rundt munnen, kan det være et tegn på forskjellige typer dermatitt, men også – ifølge kinesisk medisin – være et symptom på Polycystisk ovarialt syndrom (PCOS).

5. Kinn

Uren hud i kinnene dine er ifølge kinesisk medisin knyttet direkte opp mot lungene, så dersom du regelmessig lider av forkjølelser, hoste eller astma kan dette forklare at du jevnlig sliter med utbrudd av akne i dette området.

(bilde fra google)

 

Vestlig medisin

Hudlege ved Oslo Hudlegesenter, Kjetil Guldbakke, har en litt annen forklaring på hva kviser i de ulike sonene av ansiktet ditt betyr, og har mer tro på utenforliggende faktorer.

 Det er mange ulike tilstander som kan gi akne og et aknelignende utslett ifølge  Guldbakke.

1. Haken og rundt nesen

Kvinner som får et akne liknende utslett på haken eller rundt nesen har ofte en annen hud tilstand som heter perioral dermatitt.

2. Kinn

Ved akne liknende utslett i kinnene hos voksne bør man vurdere om det kan være Rosacea.

3. Skjeggparti (menn)

Akne i skjeggpartiet hos menn skyldes ofte hårrotsbetennelser (follikulitt)

4. Ansiktet generelt

Dype byller i huden som kan fylle seg med verk er ofte talgcyster.

5. Hårfestet

Akne i hårfestet kan være på grunn av  bruk av fete hårprodukter og voks.

 

Tilslutt noen tips som jeg synes hjelper til hva som kan redusere urenhetene:

 

 Bytte putetrekk ofte

Vaske hender før en tar seg på ansiktet

Vaske sminkekostene ofte 

Ikke klemme selv på urenhetene

Besøke jevnlig hudpleier for å klemme ut akne

Bruke gode produkter, gjerne anbefalt av hudpleier

Bare minerals sminke – jeg merket stor forskjell på huden min da jeg begynte med bare minerals!

 

Ha en fin dag!

Takk for du kom innom!

(bilde fra google)

 

 

(Informasjon hentet fra KK.no, Side2 og Lommelegen)

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #hudpleie #akne #ferie #sol #sommer #ferie #sminke #blogglisten #side2 #helse 

 

22 kommentarer

Siste innlegg