Smak av sommer: Formkake med bringebær

Hei!

Nå som bringebær-sesongen er på topp (det går visst heller dårlig med jordbærene i år) så er det masse godt en kan lage. Idag blir det en formkake med bringebær som smaker kjempegodt, smak gjerne til med vaniljeis eller vanilje kesam så blir dette en deilig dessert eller kake til kaffen :))

Ha det fint!

 

Formkake med bringebær

2 økologiske egg

1 dl brunt sukker

1 dl hvitt sukker

2 ss kokosolje

2 1/2 dl økologisk hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker,

1 dl gresk yoghurt

en kurv med bringebær

melis (til pynt)

sitronmelisse-blader (til pynt)

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Tilsett vaniljesukker, og sikt i mel og bakepulver.

Hell yoghurt og kokolsolje i røren.

Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, eller en form ikledd bakepapir som jeg har gjort her. Jeg har brukt en på som tar ca 1 1/2 liter.

Dypp bringebærene i en skål med sukker og dytt de ned i kakerøren.

Sett kaken midt i ovnen i ca 30 minutter, bør sjekkes innimellom så den ikke blir svidd. Jeg har etter halve steketiden lagt aluminium folie oppå kaken så toppen ikke svir seg.

Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig stekt.

La den avkjøles litt før du pynter den med eventuelt melis, sitronmelisse-blader og bringebær.

Tips: Server gjerne med vanilje kesam eller vanilje is til!

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #mat #bringebær #helse #sommer #Bergen #regn #sol #ferie #helseblogg #mamma #mammablogg #kosthold #kake #formkake

 

18 kommentarer

Siste innlegg