Tacokrydret stekt ørret med salat og guacamole

Hei!

Ørret er en av mine favoritt fiskemiddager, og denne retten smaker spesielt god synes både jeg og ungene da ørreten er krydret med tacokrydder og serveres  med salat,  guacamole (oppskrift lenger ned) og rømme. Dette er et kjempegodt måltid med mye smak.

Ha en fin mandag!

 

 

Taco marinert stekt ørret med salat og guacamole

(4 porsjoner)

1 ss smør

4 stykker ørret stykker

ca 1/2 pose taco krydder blanding (ca 20 gram)

1/4 ts maldon salt

1 lime (saften)

ferske urter til pynt som persille og timian

 

Stek ørreten i litt smør og ha krydderet over, ha gjerne litt salt over også.

Stek stykkene på begge sider.

Press tilslutt saften av en lime over fisken og la det godgjøre seg under lokk på svak varme.

 

Salat med eple og spinatblader

1/2 rødt eple, skrelt og skjært i terninger

vaskete spinatblader

1/2 rødløk skjært i skiver

1 stor tomat i skiver

maldon salt

olivenolje

 

Vask og skrell 1/2 eple og skjør i terninger.

Vask spinatbladene.

Skjær en halv rødløk i skiver.

Vask og skjær en  stor tomat og skjær den i skiver.

Bland sammen salaten og smak til med salt og olivenolje. 

 

Guacamole

2 avokado

salt

pepper

1 lime  (saften)

olivenolje

 

Del avokadoene i to, fjern stenen og ta med en skje  innmaten ut. og legg det i en skål  og mos med en gaffel eller ha det i en blender sammen med salt, pepper, saft fra lime og ca 1 ss olivenolje. 

 Server ørreten  med salat, guacamole, rømme eller kesam, friske urter og  lime skjært i skiver

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #ørret #fisk #middag #helse #mat #mamma #mammablogg #matblogg #Norge #foto #bilde #august  #regn #sol #uvær #kosthold #tips

 

36 kommentarer

Siste innlegg