Shepherds pie

Hei!

Dagens middags tips er Shephards pai – som ikke er en pai, men en slags gryterett med kjøttsaus og potetmos. Jeg hadde også masse deilige grønnsaker i så dette ble et sunt og godt  måltid. Dette  er egentlig en engelsk rett  med lange tradisjoner, og det finnes mange varianter av denne og her kommer min variant.

Ha en super dag!

 

 

Shephards pai  med grønnsaker

(6 porsjoner)

 

Potetmos

1 kg poteter i småbiter

ca 1 dl melk

1 ss smør

maldon salt (etter smak)

pepper (etter smak)

 

Kjøttstuing med grønnsaker

400 gram kjøttdeig (lam eller storfe)

2 sjalottløk i terninger  eller skiver

2 gulrøtter skjært i små terninger

1 purreløk (den hvite delen) skjært i skiver

1 /2 gul paprika i terninger

1/2 rød paprika i terninger

2 fedd hvitløk (finhakket)

2 store sjampinjong sopp  skjært i skiver

1 boks med hermetiske hakkete tomater (ca 400 g)

2 ss tomatpure

2 dl vann

 ca 2 ss hvetemel

maldon salt

pepper 

hvitost eller parmesan (raspet)  til topping før steking

Stek midt i ovnen  på  180 grader  (over og under varme)

 

Start med å skrelle poteter og skjære de i mindre deler. Legg de i en kasserolle med vann som dekker potetene og la de koke til de er møre under lokk.

Mens potetene koker kan du begynne å tilberede kjøttet og grønnsakene.

 

Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt smør eller olje og ha litt salt og pepper på. 

 

Skrell gulrøtter og fjern skallet fra løken og på soppene og skjær opp grønnsakene og soppen. 

Legg skivet løk og hvitløk med olje eller smør i en gryte og stek til den er myk og gjennomsiktig.

Legg så resten av grønnsakene i og stek til de  er møre.

Tilsett en boks med tomater og 2 ss tomatpure sammen med 2 dl vann sammen med 2 ss hvetemel blandet sammen.

Smak til med salt og pepper.

La dette koke til det ikke er så tyntflytende lenger.

Tilsett kjøttdeigen og la det få småkoke en stund mens du tilbereder potetmosen.

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Sjekk med en gaffel at potetene er møre. 

Hell vannet av potetene, og tilsett litt smør, og mos de med en hånd mikser/blender.

Tilsett  litt  og litt melk om gangen til riktig potetmos konsistens.

Smak til med salt og pepper.

Legg kjøttsausen i bunnen på en ildfast form, så potetmosen og gjerne litt revet ost på toppen. 

 

Sett det i  midt i ovnen og stek til osten  og potetmosen blir gyllen (ca 30  minutter)

Server gjerne med en salat ved siden av og friske urter på toppen.

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #helse #kosthold #spise #bilde #mamma #mammablogg #shepherdspie #Norge #middag #tips #hverdag #onsdag #sol #Bergen #sommer #regn 

24 kommentarer

Siste innlegg