Hei!
Dagens middags tips er Shephards pai – som ikke er en pai, men en slags gryterett med kjøttsaus og potetmos. Jeg hadde også masse deilige grønnsaker i så dette ble et sunt og godt måltid. Dette er egentlig en engelsk rett med lange tradisjoner, og det finnes mange varianter av denne og her kommer min variant.
Ha en super dag!
Shephards pai med grønnsaker
(6 porsjoner)
Potetmos
1 kg poteter i småbiter
ca 1 dl melk
1 ss smør
maldon salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Kjøttstuing med grønnsaker
400 gram kjøttdeig (lam eller storfe)
2 sjalottløk i terninger eller skiver
2 gulrøtter skjært i små terninger
1 purreløk (den hvite delen) skjært i skiver
1 /2 gul paprika i terninger
1/2 rød paprika i terninger
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 store sjampinjong sopp skjært i skiver
1 boks med hermetiske hakkete tomater (ca 400 g)
2 ss tomatpure
2 dl vann
ca 2 ss hvetemel
maldon salt
pepper
hvitost eller parmesan (raspet) til topping før steking
Stek midt i ovnen på 180 grader (over og under varme)
Start med å skrelle poteter og skjære de i mindre deler. Legg de i en kasserolle med vann som dekker potetene og la de koke til de er møre under lokk.
Mens potetene koker kan du begynne å tilberede kjøttet og grønnsakene.
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt smør eller olje og ha litt salt og pepper på.
Skrell gulrøtter og fjern skallet fra løken og på soppene og skjær opp grønnsakene og soppen.
Legg skivet løk og hvitløk med olje eller smør i en gryte og stek til den er myk og gjennomsiktig.
Legg så resten av grønnsakene i og stek til de er møre.
Tilsett en boks med tomater og 2 ss tomatpure sammen med 2 dl vann sammen med 2 ss hvetemel blandet sammen.
Smak til med salt og pepper.
La dette koke til det ikke er så tyntflytende lenger.
Tilsett kjøttdeigen og la det få småkoke en stund mens du tilbereder potetmosen.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Sjekk med en gaffel at potetene er møre.
Hell vannet av potetene, og tilsett litt smør, og mos de med en hånd mikser/blender.
Tilsett litt og litt melk om gangen til riktig potetmos konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Legg kjøttsausen i bunnen på en ildfast form, så potetmosen og gjerne litt revet ost på toppen.
Sett det i midt i ovnen og stek til osten og potetmosen blir gyllen (ca 30 minutter)
Server gjerne med en salat ved siden av og friske urter på toppen.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #mat #matblogg #helse #kosthold #spise #bilde #mamma #mammablogg #shepherdspie #Norge #middag #tips #hverdag #onsdag #sol #Bergen #sommer #regn
Dette så utroli godt ut 🙂
Det tror jeg aldri jeg har smakt, men virker supergodt!
Det der så sinnsykt godt ut 🙂 Nå har jeg lunsj, og da er jeg veldig sulten 😀
Så helt nydelig ut! 😀
Den så og hørtes utolig god ut.. nam. Må prøves en gang.
Tusen takk 🙂
Tusen takk 🙂
Tusen takk 🙂
Tusen takk 🙂
Sånn mat er så godt :)) Og denne så gylden og god ut :)) Fin dag videre <3
Tusen takk :)) den ble veldig god 🙂 ha en super dag <3
Åh, shephards pai er så godt! Nå ble jeg sulten 🙂
Tusen takk <3
Tusen takk, kjempegod middag, anbefales 🙂
Tusen takk 🙂
Mmm! Ser helt utrolig godt ut 😀
Marianne: Tusen takk <3
Mamma leter stadig etter nye middagsretter, så denne skal jeg definitivt anbefale henne. NAM 😀
Becca Alexandra: Tusen takk <3 Håper det faller i smak :))
Ser veldig godt ut.Dette skal prøves!!!
Torunn Veseth: Tusen takk <3 Anbefales 🙂
Velger meg shepherds pie. Går fint an å lage den bare vegetar, og er jo en god rett om man er glad i lasagne retter . Fint å variere. og poteter ER sunt
Så deilig det så ut da Nam nam 🙂
Kari Elisabeth Solum: Tusen takk <3