Eplerose-terte- en smak av høst

Hei!

Nå som vi er i første høst-uken synes jeg det passer fint med en eple-terte oppskrift med vaniljekrem og epler formet som roser. Dette ble en kjempegod kake som passer perfekt nå til høsten.

God helg!

 

Eplerose-terte

4 dl økologisk hvetemel

200 gram kaldt smør

50 gram sukker

2 ss kaldt vann

 

Bland deigen og legg den i plast i kjøleskapet i ca 1 time.

 

Imellomtiden kan du lage vaniljekrem, visst du vil lage det selv.

 

Hjemmelaget vaniljekrem 

(eller du kan bruke ferdig vaniljekrem)

4 dl melk

2 egg

3 ss maisenna

5 ss vaniljesukker

3 ss sukker

 

 Bland alle ingrediensene til vaniljesausen og kok opp mens du visper sammen. Når den er passe tykk kan den få avkjøles.

 

Epleroser

6 store røde epler

1 sitron (saften)

1,5 dl sukker

1 liter vann (til koking)

kanel

sukker

melis (tilslutt, rett før servering)

Vask og del alle eplene i to. Ta ut kjernen i midten. Skjær med en kniv alle eplene i tynne skiver. Legg de i en kjele med vann, sitronsaft og sukker og la de koke til de blir myke, fjern da fra varmen så de ikke blir kokt istykker. Legg epleskivene på et brett/fat og la de avkjøles.

 Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Kjevle ut tertedeigen direkte på bakepapiret og legg vaniljesaus utover.  

Rull epleskivene til en rose med det røde skallet opp.

Start med å  rulle en epleskive sammen og legg så flere epleskiver som roseblader rundt, du trenger ca 3-4 epleskiver til en rose som du dytter ned i vaniljesausen.  

La en 2-3 cm lang kant være ytterst på terten, kanten bretter du inn, og litt over det ytterste vaniljesausen.

Dryss over kanel og sukker.

 

Sett terten midt i ovnen til steking i ca 30- 40 minutter.

La terten avkjøles litt før du drysser melis over.

Server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam til, det blir kjempegodt!

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #terte #eple #matglede #blogglisten #side2 #magasinet #mamma #helg #fredag #eple #høst #september #hverdag

 

20 kommentarer

Siste innlegg