Oppskrift på glutenfri og sukkerfri eplekake

Hei!

Nå er det høysesong på epler og hva passer vel ikke bedre enn å lage en eplekake? Denne  eplekaken er helt glutenfri og sukkerfri og inneholder blant annet finmalte mandler, sukrin og maisenna mel.  Kaken smaker litt nøtt-aktig og ble veldig saftig og god, og smaker kjempegodt med vaniljekesam, vaniljesaus eller vaniljeis.

God mandag!

 

Glutenfri eplekake

1 dl maisenna mel

1 dl glutenfri havregryn

3 dl finhakket mandler

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl sukrin melis

2 egg

150 gram mykt smør

1 dl vanilje kesam (vil du ha kaken helt sukkerfri, kan du bruke feks gresk yoghurt istedet for kesam)

3 epler

1 ts kanel

 1 ts sukrin gold (NB! husk at sukrin er dobbelt så søtt på smak som vanlig sukker!)

 

Finhakk mandler i en blender. Bland mandler og alt det tørre i en bolle og tilsett egg, smør og kesam og bland gjerne med en kjøkkenmaskin i et par minutter på middels hastighet.

Smør en rund kakeform ca 26 cm  og hell røren over. Skrell epler, fjern  kjernehusene og del i tynne båter som du legger tett utover kakerøren.

Tilslutt strør du over litt kanel og sukrin gold.

 Stek på midterste rille i ca 35 minutter.

Server gjerne med krem eller kesam og friske bær.

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #Norge #eplekake #mat #kake #torsdag #glutenfri #oppskrift #mamma #helse #livsstil #sukrin #blogglisten #side2 #sol #regn #bilde #lavkarbo #sukkerfri #høst #epler #mat #matglede #september

20 kommentarer

Siste innlegg