Pai med skinke, paprika og brokkoli

Hei!

Dagens middagstips er en litt sunnere pai laget av blant annet  havremel  og fylt med skinke, paprika og brokkoli. Dette er en kjempegod middag gjerne sammen med en salat.

Ha en fin ukestart!

 

Pai med skinke, paprika og brokkoli

(4 porsjoner)

 

Paideig:

2 dl økologisk hvetemel

1 dl havremel

125 gram kaldt smør

2 ss kaldt vann

28 cm paiform

 

Fyll:

3 egg

1 dl melk

1 1/2 dl  gresk yoghurt

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 gram revet hvitost

en håndfull strimlet pålegg skinke

1/2  rød paprika skjært i staver

en håndfull brokkoli, skjær hver lille bukett i to deler.

 

Start med paideigen. Bland sammen mel, smør  og tilsett litt og litt og vann og elt sammen til en deig. Blir deigen for klissete tilsetter du litt ekstra mel.  Dekk til med plastfolie og legg i kjøleskapet  i ca 30 minutter.

Kjevle så deigen ut eller du kan trykke deigen utover i paiformen. Pass på at det er en høy kant (ca 2 cm høy)  ytterst langs kanten på formen. 

Prikk med en gaffel i bunnen og sett paiskallet midt i ovnen på 200 grader i ca 10- 15 minutter.

Ta paiskallet ut av ovnen og  la det avkjøles mens du lager fyllet.

 

Miks sammen egg, melk, gresk yoghurt, revet ost, strimlet skinke, salt og pepper. Vask og skjær paprika i staver og 4-5 stk små brokkoli-buketter som du skjærer i to.

Hell fyllet i pai skallet og sett det midt i ovnen på 175 grader i  ca 20- 30 minutter til  fyllet er fast og begynne å bli gyllent. 

Server gjerne med en salat til.

Håper det smaker!

 

Klem 

– Katrine –

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #pai #matglede #helse #helg #mamma #mat #middag #sunt #høst  #mandag #uke #tips

 

22 kommentarer

Siste innlegg