Delicious pumpkin cake

Hei!

Har du ikke smakt gresskarkake ennå så anbefales denne – for denne er kjempegod! Mange lurer på hva gresskar smaker, jeg synes det smaker som en blanding av gulrot og søtpotet! Når du skal bruke gresskar i matlaging fjerner du frøene som er i midten, du bruker kun det harde som er selve “kjøttet” i gresskaret. Skallet må  skjæres av.  

Kaken ble veldig saftig og god og jeg tror jeg kunne klart å spise hele alene, hihi – ihvertfall halve! 

Ha en god lørdag!

 


 

Pumpkin cake

4 økologiske egg

2  dl sukker

4 dl fint økologisk mel  eller spelt mel

2 ts natron

1  1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

2 ts ingefær

2 ts kardemomme

2 ss flytende akasie honning

2 ss  Gresk yoghurt.

150 gram mykt smør

ca 1,5 –  2 dl gresskarpure (kokt og most gresskar)

Du trenger også en stavmikser (gjør alt enklere) og en kakeform på ca 20 cm.

 

 Creamy cheese frosting

ca 300  gram naturell kremost

ca 3 dl melis

3 ss mykt smør

2 ts vaniljesukker

Raspet appelsinskall til pynt

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Skjær et stykke gresskar  nok til ca 2 dl gresskarpure. Skjær av skallet og fjern frøene. Skjær gresskaret i  terninger og kok i en kasserolle med vann som dekker gresskar terningene.   Kok til de  er møre. Hell vannet ut og mos gresskaret med en stavmikser til en gresskarpure.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland alt det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen.

Tilsett honning, mykt smør og gresk yoghurt.

 Bland gresskarpureen inn røren.

Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca. 50  minutter, dette varierer fra ovn til ovn.

Siden kaken skal stekes lenge er det lurt å legge et bakepapir på toppen så den ikke blir brent.

Sjekk med ei kakestikke  om den er gjennomstekt. 

Bland med en mikser  kremost, smør,  melis og vaniljesukker til en glatt frosting.

 Når kaken er avkjølt  deler du kaken i to og smører  frostingen på i mellom kaken og oppå. 

Rasp litt appelsinskall over.

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine

 

Sponset av Honning Centralen

 

 

#spisogspar #blogg #kake #gresskar #gresskar #mamma #familie #mat #matglede #helse #sunt #kos #helg #lørdag #dessert #tips #oktober #Halloween

 

10 kommentarer

Siste innlegg