Det søte liv: sunne og gode oppskrifter!

Hei!

Dere som har lest denne bloggen en stund har nok fått med dere at vi er veldig glad i å bruke honning som søtningsmiddel istedet for sukker.  Honning  er helt naturlig og gjør mye godt for kroppen. Vi bruker honning i mange oppskrifter alt fra bakst, dressinger og smoothies.  

Honning inneholder  små mengder vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter. Man får dermed i tillegg  noen positive næringsstoffer  hvis man erstatter hvitt sukker med honning i matlagingen.

 

Hos Honning centralen sine nettsider finner du mange oppskrifter og tips til hva du kan ha honning i som for å nevne noe:

honning i bakst 

honning i dressinger, saus og marinade

honning og ost

honning i smoothie

honning til glasering

honning til is, frukt og bær

honning og yoghurt

honning i drikke (varm og kald)

 

Honning er et rent naturprodukt og er helt uten tilsetningsstoffer.

Smak, farge og konsistens er avhengig av hvilke planter nektaren er hentet fra.

De vanligste sukkerartene er:

sakkarose (rørsukker) (1-2%)

glukose (druesukker) (28-35%) 

fruktose (fruktsukker) (34-45%) 

 

Mineralinnholdet utgjør 0,2-2,0%

Det er påvist 12 forskjellige vitaminer

30 ulike mineraler

organiske (19) og uorganiske syrer

enzymer

frie aminosyrer og amider (22)

protein 

fettlignende stoffer

pH-verdien varierer mellom 2,7-6,4 (gj.sn. 4,0)

 

Her kommer noen av mine favoritt oppskrifter med honning og lønnesirup som søtning.

 

God morgen smoothie med lønnesirup

Gresskar-kake

Avokado-salat

Rundstykker med valnøtter 

Mini pannekaker

Byggryn med gresk yoghurt, friske bær og honning

Muffins med vanilje og honning

 

Ha en fin dag!

 

– Klem –

Sponset av Honning Centralen

 

#spisogspar #honning #honningcentralen #oppskrifter #matglede #helse #kosthold #mat #drikke #sunt #godt #hverdag #helg #onsdag #matblogg #tips #oppskrifter #mamma #familieogbarn

24 kommentarer

Siste innlegg