Slik lages bacalao!

Hei!

Bacalao er kjempegodt! På Sicilia hvor min mann har vokst opp er dette en vanlig julemiddag.

Her kommer oppskriften på bacalao slik min mann pleier å lage det.

Ha en flott dag!

Bacalao

(4 porsjoner)

500 gram klippfisk, fisk til bacalao (må legges i vann i ca 24 timer)

6 stk poteter  (delt i 2-4 deler)

ca 8 -10 cherrytomater

1 rødløk ( skjært i skiver)

ca 200 gram svarte oliven

et dryss av persille, tørket eller fersk

180 gram (1 glass) økologisk tomatpure

ca 3 dl vann

3 ss olivenolje

litt sukker

litt salt

litt pepper

Fisken må legges i kaldt vann ca et døgn før tilberedning av middag. Skift vann innimellom. Bruk kaldt vann.

Start med å steke poteter og løk i olivenolje.

Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke på middelshøy varme.

Smak til med sukker, salt og pepper.

Rør forsiktig (så ikke fisken blir helt  most) om innimellom, tilsett mer vann visst det blir for tørt.

La det koke ca 1 time til alt er mørt.

Dryss litt persille over før  servering.

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #jul #middag #baccalao #hjemmelaget #matlyst #Sicilia #Italia #Norge #mamma #matglede #helse

20 kommentarer

Siste innlegg