Knekkebrød med chia

Hei!

Knekkebrød er så kjempegodt,  og er supert både til frokost, lunsj og  til kveldsmat.

Disse knekkebrødene er med chiafrø som gjør de ekstra sunne og gode.  

Ha en fin dag videre!







 

Knekkebrød med chia

(2 stekebrett)

ca 70 gram Chia

2 dl  økologisk sammalt  hvetemel

2,5  dl økologisk speltmel

100 gram sesamfrø

2,5 dl havregryn

1 ss flytende akasie honning

1,5  ts maldon salt

ca 5,5 dl vann

 

Sett stekeovnen på 160 grader.

Bland ingrediensene  sammen til en  tykk, våt og klissete røre.

La det svelle i 10 minutter.

Hell den våte røren over på smurt (med nøytral matolje) bakepapir og stryk utover med feks en slikkepott, Det skal være et tynt lag (så  tynt som du liker knekkebrødene). 

Sett brettene på nederste og nest nederste rille i stekeovnen i ca 15 minutter.

Da tar du det ut av ovnen og skjærer  røren som har størknet  i ønsket størrelse.

Sett brettene inn igjen i ovnen  (bytt plass da) og stek i ca 15 - 20 minutter til, gjerne med et bakepapir eller aluminiumsfolie over så de ikke blir svidde.  Er knekkebrødene ikke harde  (crispy )nok kan de stå i ovnen på 100 grader til de  er klare. 

Avkjøl på rist.

Håper det smaker!



 

Sponset av Honning Centralen

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #mamma #mammablogg #tips #oppskrift #knekkebrød #chia #hverdag #helg #frokost #lunsj #mat #Bergen #Norge #foto #bilde #tirsdag #onsdag #blogglisten

13 kommentarer

frodith

31.01.2017 kl.21:43

Knekkebrød er godt, og spesielt hjemmelaget :-) Har en venninne som lager kjempegodt hjemmelaget knekkebrød :-)

spisogspar

31.01.2017 kl.22:12

frodith: Ja det er kjempegodt <3

dvergpinschere i mitt hjerte

31.01.2017 kl.21:51

Namm..de så gode ut..og nå fikk jeg jammen lyst på knekkebrød med syltetøy og brunost! Nammm...det også..Rugsprø..

spisogspar

31.01.2017 kl.22:01

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ja veldig godt med hjemmelaget knekkebrød:))

Victoria Larsen

31.01.2017 kl.22:27

Ser kjempe gode ut!

spisogspar

31.01.2017 kl.22:31

Victoria Larsen: Tusen takk <3

Kari Elisabeth Solum

01.02.2017 kl.13:05

Nok et godt tips fra dere. Gleder meg til å prøve det en dag :)

spisogspar

01.02.2017 kl.14:06

Kari Elisabeth Solum: Tusen takk <3

annebe

01.02.2017 kl.13:11

Har aldri brukt chia..må jeg prøve snart..lenge siden jeg har laget knekkebrød også :))Så gode ut di her <3

spisogspar

01.02.2017 kl.14:05

annebe: Ble veldig gode :)) Tusen takk <3

Jeanett Michelle

02.02.2017 kl.17:00

Disse så kjempe gode ut! :D<3

Silje Langeland

02.02.2017 kl.23:15

Nam, så godt! Dette skal jeg prøve :D

spisogspar

03.02.2017 kl.16:25

Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits