Knekkebrød med chia

Hei!

Knekkebrød er så kjempegodt,  og er supert både til frokost, lunsj og  til kveldsmat.

Disse knekkebrødene er med chiafrø som gjør de ekstra sunne og gode.  

Ha en fin dag videre!

 

Knekkebrød med chia

(2 stekebrett)

ca 70 gram Chia

2 dl  økologisk sammalt  hvetemel

2,5  dl økologisk speltmel

100 gram sesamfrø

2,5 dl havregryn

1 ss flytende akasie honning

1,5  ts maldon salt

ca 5,5 dl vann

 

Sett stekeovnen på 160 grader.

Bland ingrediensene  sammen til en  tykk, våt og klissete røre.

La det svelle i 10 minutter.

Hell den våte røren over på smurt (med nøytral matolje) bakepapir og stryk utover med feks en slikkepott, Det skal være et tynt lag (så  tynt som du liker knekkebrødene). 

Sett brettene på nederste og nest nederste rille i stekeovnen i ca 15 minutter.

Da tar du det ut av ovnen og skjærer  røren som har størknet  i ønsket størrelse.

Sett brettene inn igjen i ovnen  (bytt plass da) og stek i ca 15 – 20 minutter til, gjerne med et bakepapir eller aluminiumsfolie over så de ikke blir svidde.  Er knekkebrødene ikke harde  (crispy )nok kan de stå i ovnen på 100 grader til de  er klare. 

Avkjøl på rist.

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning Centralen

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #mamma #mammablogg #tips #oppskrift #knekkebrød #chia #hverdag #helg #frokost #lunsj #mat #Bergen #Norge #foto #bilde #tirsdag #onsdag #blogglisten

13 kommentarer

Siste innlegg