Slik lager du sunn kikert snacks til helgen.

Hei!

Så var det helg igjen, og i den forbindelse vil jeg dele en oppskrift på kikert snacks som er supersunt, enkelt og raskt å lage.

Kikerter kan brukes til både snacks, salater og til middag.

Kikert snacks kan du spise med god samvittighet da de  er svært rike på mange næringsstoffer som folat, kopper, fosfor, jern og  magnesium for å nevne noen.  

Kikerter virker kolestrolsenkende og virker forebyggende mot hjertesykdom.

Den skal visstnok også virke stabiliserende på  blodsukker og forebygger diabetes.

Kikerter inneholder også mye vannløselige fiber som virker prebiotisk og er bra for tarmfloraen.

Kikert snacks er godt for både store og små :)

God helg!

💗


 

 Kikert snacks

♥ ca 410 gram kikerter på boks

 ♥1 ss olivenolje  

 ♥ krydder: velg det du liker, vi har  her salt, pepper, timian og  oregano.

 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Skyll kikertene og tørk av de med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle.



Ha kikertene over i en ildfast form og bland inn olivenolje og krydder.



Kikertene stekes i ovnen i ca 30 minutter, lurt å røre litt i de innimellom.



Du kan oppbevare kikert snacks i 4-5 dager på et tørt sted.


Håper det smaker!

💗

#spisogspar #matglede #helse #tips #februar #fredag #helg #kikerter #snacks #mat #hverdag #blogg #foto #Norge #Bergen #mammablogg #mamma #familie #kos

20 kommentarer

ladyaugust

03.02.2017 kl.22:38

Oi tusen takk for oppskrift, det der må prøves Englebassen elsker nemlig kikerter og jeg har fått skikkelig sansen for det også :D Gooood hælg <3

spisogspar

03.02.2017 kl.22:41

ladyaugust: Så kjekt at dere liker kikerter :)) Kanskje dette er noe for dere da:)) God helg til deg og dine <3

Kari Elisabeth Solum

03.02.2017 kl.23:04

Så fint av dere å fortelle om helseeffekten som de forskjellige matvare har. Er imponert, og glad for at jeg følger dere. Tusen takk, og ha ei god helg :)

spisogspar

03.02.2017 kl.23:06

Kari Elisabeth Solum: Så kjempekjekt å høre <3 Tusen takk :)) God helg til deg og dine <3

finnebalansenilivet

03.02.2017 kl.23:10

Dette så veldig deilig ut :D

spisogspar

03.02.2017 kl.23:11

finnebalansenilivet: Tusen takk <3<3<3

frodith

03.02.2017 kl.23:24

Kikerter er veldig godt, og sånn snacks ser supert ut :-)

spisogspar

03.02.2017 kl.23:57

frodith: Ja dette er supergodt :D

Alexandra Emilie

04.02.2017 kl.00:13

nam, dette så veldig godt ut <3

spisogspar

04.02.2017 kl.00:16

Alexandra Emilie: Tusen takk <3

maiken

04.02.2017 kl.05:18

Dette skal jeg virkelig prøve ut i dag! Selv om jeg ikke har noe tro på at det er godt....

Men jeg er glad i kikerter og det finnes mange vegetar oppskrifter med det i

spisogspar

05.02.2017 kl.11:42

maiken: Ja kikerter kan brukes til så mye. Vi lager dette ofte, jo lengre de står i ovnen jo mer crispy blir de, selv foretrekker jeg de ikke altfor crispy... :)

Victoria Larsen

04.02.2017 kl.09:17

Ser veldig godt ut :)

spisogspar

05.02.2017 kl.11:41

Victoria Larsen: Tusen takk <3

dvergpinschere i mitt hjerte

04.02.2017 kl.10:15

Det har jeg aldri smakt før..herlig sunt godteri...:-)

spisogspar

05.02.2017 kl.11:41

dvergpinschere i mitt hjerte: Veldig godt ja :)

Jeanett Michelle

04.02.2017 kl.13:54

Dette så veldig godt ut! <3

spisogspar

05.02.2017 kl.11:41

Jeanett Michelle: Tusen takk <3

Hverdagslykker

08.02.2017 kl.21:47

Hvor godt skal de tørkes før man har over olje, krydder og steker de? Har forsøkt å lage dette én gang, men kikertene "eksploderte" rundt i ovnen (litt voldsomt forklart, men hørtes sånn ut..) så har ikke turt å prøve igjen :p

spisogspar

08.02.2017 kl.22:07

Hverdagslykker: Aldri opplevd at de har eksplodert eller noe lignende før.... Jeg tørker bare lett av de etter de er skylt så har jeg over krydder og olje. Lykke til :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits