Lavkarbo dessert: Sukkerfri gele og vaniljesaus

Hei!

Dette er et kjempegodt alternativ til den vanlige geleen, og den er helt fri for karbohydrater.  Denne lavkarbo vaniljesausen jeg har laget her inneholder veldig lite karbohydrater  så den er også et godt alternativ til vanlig vaniljesaus synes jeg. Dette ble alt i alt en kjempegod dessert!

Vil du ha bær i geleen må den stivne litt først så tilsetter du bærene du ønsker. 

Ha en fin dag- og god morsdag!

🌺







🌺

Sukkerfri gele

(4 porsjoner)

5 dl konsentrert Fun light med smak av Sweet lemon og guarana

5 dl vann

10 plater gelatin

 

Legg gelatin platene til  bløt i kaldt vann til de  myke (ca 5 minutter) 

Kok opp saft og vann i en kasserolle mens du rører,. Skvis vannet av de myke glatinplatene  og legg de oppi med saften i kasserollen. 

Gi det et oppkok mens du rører.

Hell så over i en litt stor skål eller på glass slik som jeg gjorde.

🌺

Denne vaniljesausen smakte kjempegodt, men blir mer gråaktig på farge og konsistensen ikke  helt lik på vanlig vaniljesaus, men jeg synes den ble et godt alternativ og inneholder kun 10 gram karbohydrater, visst du fordeler den på 4 porsjoner blir det bare  2,5 gram karbohydrater på hver, som er svært lite.

 

Lavkarbo Vaniljesaus 

2 dl melk eller kremfløte  (ca 10 gram karbohydrater med melk, med fløte ca 6 gram kh)

1 ts psyllium

1 vaniljestang

3-4 barneskjeer med sukrin gold etter smak

1 egg eller to eggeplommer

 

Splitt opp vaniljestangen med en kniv og skrap ut frøene.

Bland alle ingrediensene sammen i en  kasserolle  og kok opp mens du visper . 

Ta den bort fra varmen og la den avkjøles litt før du visper den på nytt rett før servering.

 

Håper det smaker!

🌺

 

Klem

-Katrine-

 



 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #hverdag #helg #kos #søndag #mandag #mat #dessert #gele #sukkerfri #lavkarbo #diett #diabetes #godt #sunt #mamma #mammablogg #bilde #foto #uke #Norge #vinter #Bergen #februar #morsdag 

27 kommentarer

Pernille

12.02.2017 kl.12:14

Dette så virkelig forfriskende ut :)

spisogspar

12.02.2017 kl.12:19

Pernille: Tusen takk <3 smakte kjempegodt!

frodith

12.02.2017 kl.12:24

Den så fantastisk frisk og deilig ut :-)

spisogspar

12.02.2017 kl.12:25

frodith: Tusen takk :) Det smakte kjempegodt! :))

Dazzy

12.02.2017 kl.13:17

Nam! Ser godt ut :)

spisogspar

12.02.2017 kl.13:53

Dazzy: Tusen takk <3

finnebalansenilivet

12.02.2017 kl.14:04

Det ser helt fantastisk ut :D

spisogspar

12.02.2017 kl.14:08

finnebalansenilivet: Tusen hjertelig takk <3

Mia - Alt annet enn A4

12.02.2017 kl.14:32

Nom, så god de ser ut :D

spisogspar

12.02.2017 kl.15:04

Mia: Tusen takk :D

dvergpinschere i mitt hjerte

12.02.2017 kl.18:55

Så bra tips! men, jeg er for lat til å lage sånn..hihih..kjøper ferdig..men for dere som MÅ ha uten sukker..er det jo super fint!!

spisogspar

12.02.2017 kl.22:16

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja greit å prøve å unngå sukker, blir mer orden på blodsukkeret da, så for oss er det supert å lage gele selv som smaker kjempegodt :D

charlotte79

12.02.2017 kl.21:45

Såg heeeerlig ut :)))

spisogspar

12.02.2017 kl.22:15

charlotte79: Tuuusen takk :D Ble kjempegodt, anbefales <3

Vilde

12.02.2017 kl.23:21

oj så smart, og det så jo skikkelig godt ut! :D

spisogspar

12.02.2017 kl.23:59

Vilde: Tusen takk :)) Superenkelt å lage :))

Tessa Bennett ♥

13.02.2017 kl.06:45

Åh! Det her så kjempe godt ut, denne oppskriften er nå lagret :)

spisogspar

13.02.2017 kl.12:01

Tessa Bennett: Tusen hjertelig takk <3

Seline Ekelund

13.02.2017 kl.09:17

Det så godt ut! :D

spisogspar

13.02.2017 kl.12:01

Seline Ekelund: Tusen takk <3

tepausen.blogg.no

13.02.2017 kl.11:14

mmm det så godt ut, passer godt til påske :-)

spisogspar

13.02.2017 kl.12:00

tepausen.blogg.no: Tusen takk :) Ja ble gul og fin:))

Iselin Renée

13.02.2017 kl.11:35

Har aldri fått til å lage vaniljesaus, prøvde i går men fikk bare en slags brunaktig masse haha :)

spisogspar

13.02.2017 kl.12:00

Iselin Renée: kanskje du har for høy varme da? Viktig å vispe hele tiden, og blande sammen ingrediensene mens de er kalde. :)

Jeanett Michelle

13.02.2017 kl.23:15

Dette så kjempe godt ut! :D

spisogspar

14.02.2017 kl.22:24

Jeanett Michelle: tusen takk <3

elisebr

19.02.2017 kl.17:41

Så godt det ser ut! :)

spisogspar

19.02.2017 kl.17:54

Tusen takk ?

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits