Nå skal det bli andre boller!

Hei!

Igår ble det bolle baking her, og denne gangen ble det andre boller enn de vanlige jeg har laget tidligere. I disse bollene hadde jeg  havremel da det inneholder en god del mindre karbohydrater enn fint mel som nærmest kan sammenlignes med sukker da det gir en bratt blodsukkerstigning. De ble luftige og kjempegode!

 





Boller

(10-12 stk)

300 gram fint økologisk hvetemel eller  fint speltmel

150 gram havremel

1/2 pose tørrgjær

1 ts kardemomme

1 knivspiss maldon salt

1 økologisk egg

25 gram sukrin

50 gram sukker

ca 2 dl håndvarm melk

75 gram smør

 

Beregn litt ekstra mel til utbaking.

1 egg til pensling

kremfløte

bringebærsyltetøy

melis

 

Varm melken til den er lunken. Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett egget.

Hell melken litt og litt oppi melblandingen. Kna deigen godt, eller visst du bruker kjøkkenmaskin så kan du la den gå på laveste hastighet i ca 10 minutt.Tilsett smøret i terninger underveis.

La deigen heve ca 60- 90  minutt på en lun plass under kjøkkenhåndkle eller plast.

Når deigen er hevet til ca dobbel størrelse deler du deigen først i to så i fem - seks mindre deler som du former til boller.

La bollene heve  til ca dobbel størrelse ca 45 minutt til på et lunt sted under plast eller kjøkkenhåndkle.

Sett bollene inn i forvarmet ovn på 225 grader (over og under varme) i ca 15-20 minutt. 

Når de  er gyllenbrune er de ferdige.  Avkjøl de på rist.

 

Visp fløte til krem og smak til med bringebærsyltetøy.

Når bollene er avkjølte deles de i to og ca to skjeer med krem legges på bunnen, legg toppene på rett før serving. 

Dryss melis over tilslutt.

Håper det smaker!





 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #sunnere #kosthold #tips #foto #bilde #mat #familie #barn #fastelavn #mandag #hverdag #helg #uke #mammablogg #mamma #familieblogg #helseblogg #Bergen #Norge #vinter #ferie #vinterferie

 

16 kommentarer

Hege Kristin

27.02.2017 kl.12:28

dette så kjempegodt ut!

spisogspar

27.02.2017 kl.14:10

Hege Kristin: Tusen takk <3 Ble kjempegode :)

frodith

27.02.2017 kl.12:40

Så fine hjerteboller :-) Sunne og gode tenker jeg :-)

spisogspar

27.02.2017 kl.14:10

frodith: Tusen takk <3 Ja de ble veldig gode, skal absolutt lage disse igjen :)

dvergpinschere i mitt hjerte

27.02.2017 kl.13:14

De så jo helt fine ut..altså fine i fint hvetemel..hihih.. Du er flink til å finne nye alternativer..Ser jo så godt ut!

spisogspar

27.02.2017 kl.14:09

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ja en må tenke litt nytt, men det kan være en god ting det, det blir sunnere for hele familien :D

RebeccaHasselgard

27.02.2017 kl.13:57

åå så godt det så ut! :)

spisogspar

27.02.2017 kl.14:08

RebeccaHasselgard: Tusen takk <3

ladyaugust

27.02.2017 kl.14:33

Oh de der ser himmelske ut :D Med den overskrifta så tenkte jeg at nå er det nix mer boller...og akkurat det er synd for jeg har helt glemt av fastelaven....og det vet ikke englebassene engang så jeg må nok bake boller med krem :D slurpings :D <3

spisogspar

27.02.2017 kl.15:27

ladyaugust: Haha, jo boller ble det, i år også, det ble liksom ekstra viktig å lage boller i år siden datteren min har diabetes, det er så mye hun må gi avkall på ellers i hverdagen så boller måtte det bli, men litt sunnere ;) Så dumt du glemte fastelavn da! Jaja det går ann å kose seg med boller og krem en annen dag også :)) klem <3

Mia - Alt annet enn A4

27.02.2017 kl.16:10

Åh, de så skikkelig gode ut! Tror ikke vi har brukt å spise boller med krem, hmmm.... Har sett mange slike bilder den siste tiden, tro hvor det kommer fra?

spisogspar

27.02.2017 kl.16:41

Mia: Ja her erdet tradisjon å lage boller med krem på fastelavn :) Ja de ble skikkelig gode :))

Silje Staxrud

28.02.2017 kl.00:31

Diiiigg!

spisogspar

28.02.2017 kl.14:13

Silje Staxrud: Takk :)

Becca Alexandra

28.02.2017 kl.09:13

Takk for oppskrift :D Vi hadde selv fastelavensboller på søndag, og gjett om dem ble spist opp a :D <3

spisogspar

28.02.2017 kl.14:13

Becca Alexandra: Ja boller med krem er kjempegodt :D <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits