Hei!
Igår ble det bolle baking her, og denne gangen ble det andre boller enn de vanlige jeg har laget tidligere. I disse bollene hadde jeg havremel da det inneholder en god del mindre karbohydrater enn fint mel som nærmest kan sammenlignes med sukker da det gir en bratt blodsukkerstigning. De ble luftige og kjempegode!
Boller
(10-12 stk)
300 gram fint økologisk hvetemel eller fint speltmel
150 gram havremel
1/2 pose tørrgjær
1 ts kardemomme
1 knivspiss maldon salt
1 økologisk egg
25 gram sukrin
50 gram sukker
ca 2 dl håndvarm melk
75 gram smør
Beregn litt ekstra mel til utbaking.
1 egg til pensling
kremfløte
bringebærsyltetøy
melis
Varm melken til den er lunken. Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett egget.
Hell melken litt og litt oppi melblandingen. Kna deigen godt, eller visst du bruker kjøkkenmaskin så kan du la den gå på laveste hastighet i ca 10 minutt.Tilsett smøret i terninger underveis.
La deigen heve ca 60- 90 minutt på en lun plass under kjøkkenhåndkle eller plast.
Når deigen er hevet til ca dobbel størrelse deler du deigen først i to så i fem – seks mindre deler som du former til boller.
La bollene heve til ca dobbel størrelse ca 45 minutt til på et lunt sted under plast eller kjøkkenhåndkle.
Sett bollene inn i forvarmet ovn på 225 grader (over og under varme) i ca 15-20 minutt.
Når de er gyllenbrune er de ferdige. Avkjøl de på rist.
Visp fløte til krem og smak til med bringebærsyltetøy.
Når bollene er avkjølte deles de i to og ca to skjeer med krem legges på bunnen, legg toppene på rett før serving.
Dryss melis over tilslutt.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #sunnere #kosthold #tips #foto #bilde #mat #familie #barn #fastelavn #mandag #hverdag #helg #uke #mammablogg #mamma #familieblogg #helseblogg #Bergen #Norge #vinter #ferie #vinterferie
dette så kjempegodt ut!
Så fine hjerteboller 🙂 Sunne og gode tenker jeg 🙂
De så jo helt fine ut..altså fine i fint hvetemel..hihih.. Du er flink til å finne nye alternativer..Ser jo så godt ut!
åå så godt det så ut! 🙂
RebeccaHasselgard: Tusen takk <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ja en må tenke litt nytt, men det kan være en god ting det, det blir sunnere for hele familien 😀
frodith: Tusen takk <3 Ja de ble veldig gode, skal absolutt lage disse igjen 🙂
Hege Kristin: Tusen takk <3 Ble kjempegode 🙂
Oh de der ser himmelske ut 😀 Med den overskrifta så tenkte jeg at nå er det nix mer boller…og akkurat det er synd for jeg har helt glemt av fastelaven….og det vet ikke englebassene engang så jeg må nok bake boller med krem 😀 slurpings 😀 <3
ladyaugust: Haha, jo boller ble det, i år også, det ble liksom ekstra viktig å lage boller i år siden datteren min har diabetes, det er så mye hun må gi avkall på ellers i hverdagen så boller måtte det bli, men litt sunnere 😉 Så dumt du glemte fastelavn da! Jaja det går ann å kose seg med boller og krem en annen dag også :)) klem <3
Åh, de så skikkelig gode ut! Tror ikke vi har brukt å spise boller med krem, hmmm…. Har sett mange slike bilder den siste tiden, tro hvor det kommer fra?
Mia: Ja her erdet tradisjon å lage boller med krem på fastelavn 🙂 Ja de ble skikkelig gode :))
Diiiigg!
Takk for oppskrift 😀 Vi hadde selv fastelavensboller på søndag, og gjett om dem ble spist opp a 😀 <3
Becca Alexandra: Ja boller med krem er kjempegodt 😀 <3
Silje Staxrud: Takk 🙂