Helgekos: formkake med banan og tørkete bær

Hei!

Så var det fredag igjen og vinterferien nærmer seg slutten! Det har virkelig vært deilig med vinterferie, kjenner at det har vært en slitsom tid siste månedene. Igår ettermiddag kom vi hjem etter noen dager bortreist, det var godt å komme hjem, idag har jeg tatt det veldig rolig, vondt i hele kroppen og hodet inkludert så lagt store deler av dagen, håper på å komme sterkere tilbake imorgen. kanskje til og en tur på fjellet og en skitur da?

 Men over til selve overskriften: denne formkaken ble en kjempegod kake med smak av tørket frukt og banan som gjør den ekstra saftig og god! Perfekt til helgekosen 😉

Ha en fin fredagskveld og god helg!

 

Formkake med banan og tranebær

2 økologiske egg

1 1/2 dl økologisk sukker/ brunt sukker

2 1/2 dl økologisk hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ss gresk yoghurt

50 gram mykt smør

80 gram tørkete bær som  feks tranebær

1 moden banan

1 ss solsikke honning fra Honning centralen

 

Pynt:

Melis

Tørkete tranebær  og aprikoser, eller annen frukt og bær

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

 Pisk egg og sukker til eggedosis.

 Tilsett  siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.

Mos bananen godt med en gaffel og bland den inn i røren. 

Tilsett honning, mykt smør, gresk yoghurt og tørket frukt/ bær.

Hell røren over i en brød form som rommer ca  1 1/2 liter.

Sett kaken midt i ovnen  gjerne med bakepapir over. 

Kaken må stå ca 50 minutter, men sjekk den innimellom med en kakestikke (åpne og lukk forsiktig stekeovn døren når du sjekker kaken).

Ta kaken ut og la den avkjøles på rist.

 

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine-

 

Sponset av Honning Centralen

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #familie #kake #bær #frukt #tips #helg #fredag #lørdag #søndag #helg #hverdag #uke #oppskrift #vinterferie

14 kommentarer

Siste innlegg