Slik lager du enkelt mascarponeost med kun 2 ingredienser!

Hei!

Det har vært litt stille fra meg noen dager nå, jeg har vært syk store deler av uken, men er ganske bra nå heldigvis! Igår var vi for første gang på diabetestreff, det var veldig kjekt å få være med på. 

Men over til overskriften; det var spennende å lage egenprodusert ost, men det var ikke så vanskelig som jeg først trodde!

Mascarponeost brukes når du skal lage Tiramisu eller ostekaker og desserter. Det var overraskende lett å lage og du trenger  kun to ingredienser!

Ha en fin søndag 💗

 





Mascarponeost

5 dl kremfløte

1 ss saft av en sitron

mat-termometer

ca 3 stk kaffefilter eller et tørkle/ osteklede til å sile osten.

 

Start med å varme kremfløte i en tykkbunnet kasserolle (ha mat-termometer oppi) til 85 grader, viktig at du rører hele tiden og at kremfløten ikke koker.

Tilsett sitronsaften mens du rører.

Etter noen minutter begynner den  å tykne.

Den er ferdig når den tykner litt og dekker baksiden av en skje. 

La den avkjøles før du heller den over i et osteklede eller kaffefilter ( som jeg brukte) og legg kaffefiltrene oppi en sil over en skål så vil osten  tykne videre og dele  seg til ost og  myse, la det stå  i kjøleskapet under denne prosessen. 

Selve osten ligger igjen i kaffefiltrene og mysen drypper ned i skålen.

Hele denne prosessen vil ta minst 12 timer.

Når all mysen har dryppet av er osten ferdig.

Men det er verdt ventingen da du tilslutt har en egenprodusert og kjempegod mascarponeost!

Håper det smaker 💗



 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #hverdag #helg #søndag #tips #mandag #mascarponeost #hjemmelaget #oppskrift #matfrabunnen #bilde #foto #mars #vår #vinter #mamma #mat

10 kommentarer

Victoria Larsen

12.03.2017 kl.12:24

Ser jo nydelig ut!

spisogspar

12.03.2017 kl.12:36

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Kjekt at du synes det :D

annebe

12.03.2017 kl.12:50

Naminam... ser jo veldig fristende ut :)) I tilfelle du ikke fikk det med deg la jeg igjen en kommentar i forrige innlegg .. du pleier jo svare..hehe... må ikke det altså ... Klem <3

spisogspar

12.03.2017 kl.13:11

annebe: Tusen takk :) Veldig kjekt å lage ost selv :))) Ja det må jeg sjekke, var ikke meningen å ikke svare! God klem til deg <3

frodith

12.03.2017 kl.18:46

Du er rå på mat, klarer å lage mye med lite :-)

spisogspar

12.03.2017 kl.18:46

frodith: Tuuuusen takk :) Det var kjekt å høre :D

Janne

12.03.2017 kl.22:47

wow så kjekt å vite :D

spisogspar

13.03.2017 kl.11:46

Janne: :D

Marta

13.03.2017 kl.10:18

Imponerende!!!!!

spisogspar

13.03.2017 kl.11:46

Marta: :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits