Slik lager du enkelt mascarponeost med kun 2 ingredienser!

Hei!

Det har vært litt stille fra meg noen dager nå, jeg har vært syk store deler av uken, men er ganske bra nå heldigvis! Igår var vi for første gang på diabetestreff, det var veldig kjekt å få være med på. 

Men over til overskriften; det var spennende å lage egenprodusert ost, men det var ikke så vanskelig som jeg først trodde!

Mascarponeost brukes når du skal lage Tiramisu eller ostekaker og desserter. Det var overraskende lett å lage og du trenger  kun to ingredienser!

Ha en fin søndag 💗

 

Mascarponeost

5 dl kremfløte

1 ss saft av en sitron

mat-termometer

ca 3 stk kaffefilter eller et tørkle/ osteklede til å sile osten.

 

Start med å varme kremfløte i en tykkbunnet kasserolle (ha mat-termometer oppi) til 85 grader, viktig at du rører hele tiden og at kremfløten ikke koker.

Tilsett sitronsaften mens du rører.

Etter noen minutter begynner den  å tykne.

Den er ferdig når den tykner litt og dekker baksiden av en skje. 

La den avkjøles før du heller den over i et osteklede eller kaffefilter ( som jeg brukte) og legg kaffefiltrene oppi en sil over en skål så vil osten  tykne videre og dele  seg til ost og  myse, la det stå  i kjøleskapet under denne prosessen. 

Selve osten ligger igjen i kaffefiltrene og mysen drypper ned i skålen.

Hele denne prosessen vil ta minst 12 timer.

Når all mysen har dryppet av er osten ferdig.

Men det er verdt ventingen da du tilslutt har en egenprodusert og kjempegod mascarponeost!

Håper det smaker 💗

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #hverdag #helg #søndag #tips #mandag #mascarponeost #hjemmelaget #oppskrift #matfrabunnen #bilde #foto #mars #vår #vinter #mamma #mat

10 kommentarer

Siste innlegg