Litt sunnere banankake med hjemmelaget mascarponeost

Hei!

Med en diabetiker i hus som er ganske kresen har jeg lært meg noen små triks som gjør kaker og desserter litt sunnere og samtidig bevare den gode smaken. Jeg har begynt  å blande sukrin og sukker for å få  en bedre smak.  Jeg er ikke veldig glad i sukrin smaken, da jeg synes den er veldig "kunstig". Men tilsetter jeg litt sukker sammen med feks  sukrin gold så smaker det såååå mye bedre, det anbefales ;) Og du får redusert litt på sukkeret  samtidig og dermed en mye sunnere kake! For å gjøre kaken enda litt sunnere kan du lage mascarpone osten selv, men da må du være tålmodig, da det tar minst en dag den skal godgjøre seg i kjøleskapet før den er klar til bruk!

Ha en flott mandag videre!



 





Banankake

(ca 12 kakebiter i en liten langpanne)

 

75 gram økologisk hvetemel

75 gram havremel

50 gram mandelmel

2 økologiske egg

80 gram smør

1 ss bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

60 gram sukrin gold

20 gram økologisk sukker

ca 250 -300 gram  bananer

2 ss gresk yoghurt

 

Glasur

ca 200 gram mascarpone eller annen smørost oppskrift på mascarpone ost finner du HER

1/2 dl melis

1/2 dl sukrin melis

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Ha smør, sukker  og sukrin i en bolle rør det godt sammen. 

Rør så eggene inn.

Sikt mel, bakepulver, kanel og vaniljesukker inn i smørkremen.

Rør inn  mandelmelet.

Skrell og mos banane med en gaffel og vend det inn i røren sammen med gresk yoghurt.

Hell kakerøren over i en liten langpanne eller en form (feks en form stor nok til en  Lasagne) ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40  minutter. Følg godt med mot slutten  av steketiden. 

 

Lag glasur ved å mikse  kremost, sukrin melis og melis. La den være romtemperert så smører du på den avkjølte banankaken.

 

Håper det smaker!



 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #sunt #godt #hverdag #helg #mandag #uke #foto #bilde #mamma #mammablogg #hjemmelaget #matfrabunnen #dia #lavkarbo #banankake #kake

18 kommentarer

http://hevhodet.blogg.no/

13.03.2017 kl.14:43

Ser kjempe godt ut :D - Ha en god mandag!

spisogspar

13.03.2017 kl.14:59

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk :D
Mmmmm Banankake er kjempegodt - og lurt det med sukker - som du skriver om :-) Jeg har ikke brukt krem på den men dette må jeg nok prøve :-D

Ha en flott dag!

spisogspar

13.03.2017 kl.17:35

Etdiktomdagen: Ja det er kjempegodt <3 Ja da slipper man den metalliske sukrin smaken ;))

dvergpinschere i mitt hjerte

13.03.2017 kl.17:09

Flott tips! godt man finner løsninger!

spisogspar

13.03.2017 kl.17:34

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :))

Siri Kolstad

13.03.2017 kl.19:41

Så godt ut! Elsker kake med med krem på topp <3

spisogspar

13.03.2017 kl.19:48

Siri Kolstad: Tusen takk <3 ja den ble kjempegod :))

frodith

13.03.2017 kl.20:27

Ååååååå, banankake!! :-D

spisogspar

13.03.2017 kl.21:36

frodith: :D Ja det er kjempegodt :))

foodislovefoodislife

13.03.2017 kl.22:26

Dette så kjempe godt ut! Må nok prøve denne en gang! =)

spisogspar

13.03.2017 kl.22:34

foodislovefoodislife: Tusen takk <3 Ja den ble kjempegod :))

maiken

14.03.2017 kl.02:42

Du lærer deg nok mange slike små og store triks....

Var lurt å blande sukker og sukrin, for jeg er enig med deg at jeg ikke liker den sukrin smaken...

De kakene så nå riktig så lekre og gode ut!

spisogspar

14.03.2017 kl.10:17

maiken: Tusen takk :) Ja det ble mye bedre smak når en blander sukker og sukrin ;))

tepausen.blogg.no

14.03.2017 kl.13:33

Banankake har vært favoritt kake her i huset. Din variant er både sunn og spennende. Kanskje jeg prøver meg på den?

spisogspar

14.03.2017 kl.15:14

tepausen.blogg.no: Tusen takk <3 Ja det er veldig godt med banankake :))

Iselin Renée

15.03.2017 kl.12:05

Mmm det må jeg prøve :)

spisogspar

15.03.2017 kl.12:06

Iselin Renée: Tusen takk <3 Ja det anbefales, ble kjempegod :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits