Litt sunnere banankake med hjemmelaget mascarponeost

Hei!

Med en diabetiker i hus som er ganske kresen har jeg lært meg noen små triks som gjør kaker og desserter litt sunnere og samtidig bevare den gode smaken. Jeg har begynt  å blande sukrin og sukker for å få  en bedre smak.  Jeg er ikke veldig glad i sukrin smaken, da jeg synes den er veldig “kunstig”. Men tilsetter jeg litt sukker sammen med feks  sukrin gold så smaker det såååå mye bedre, det anbefales 😉 Og du får redusert litt på sukkeret  samtidig og dermed en mye sunnere kake! For å gjøre kaken enda litt sunnere kan du lage mascarpone osten selv, men da må du være tålmodig, da det tar minst en dag den skal godgjøre seg i kjøleskapet før den er klar til bruk!

Ha en flott mandag videre!

 

Banankake

(ca 12 kakebiter i en liten langpanne)

 

75 gram økologisk hvetemel

75 gram havremel

50 gram mandelmel

2 økologiske egg

80 gram smør

1 ss bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

60 gram sukrin gold

20 gram økologisk sukker

ca 250 -300 gram  bananer

2 ss gresk yoghurt

 

Glasur

ca 200 gram mascarpone eller annen smørost oppskrift på mascarpone ost finner du HER

1/2 dl melis

1/2 dl sukrin melis

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Ha smør, sukker  og sukrin i en bolle rør det godt sammen. 

Rør så eggene inn.

Sikt mel, bakepulver, kanel og vaniljesukker inn i smørkremen.

Rør inn  mandelmelet.

Skrell og mos banane med en gaffel og vend det inn i røren sammen med gresk yoghurt.

Hell kakerøren over i en liten langpanne eller en form (feks en form stor nok til en  Lasagne) ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40  minutter. Følg godt med mot slutten  av steketiden. 

 

Lag glasur ved å mikse  kremost, sukrin melis og melis. La den være romtemperert så smører du på den avkjølte banankaken.

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #sunt #godt #hverdag #helg #mandag #uke #foto #bilde #mamma #mammablogg #hjemmelaget #matfrabunnen #dia #lavkarbo #banankake #kake

18 kommentarer

Siste innlegg