Hei!
Med en diabetiker i hus som er ganske kresen har jeg lært meg noen små triks som gjør kaker og desserter litt sunnere og samtidig bevare den gode smaken. Jeg har begynt å blande sukrin og sukker for å få en bedre smak. Jeg er ikke veldig glad i sukrin smaken, da jeg synes den er veldig “kunstig”. Men tilsetter jeg litt sukker sammen med feks sukrin gold så smaker det såååå mye bedre, det anbefales 😉 Og du får redusert litt på sukkeret samtidig og dermed en mye sunnere kake! For å gjøre kaken enda litt sunnere kan du lage mascarpone osten selv, men da må du være tålmodig, da det tar minst en dag den skal godgjøre seg i kjøleskapet før den er klar til bruk!
Ha en flott mandag videre!
Banankake
(ca 12 kakebiter i en liten langpanne)
75 gram økologisk hvetemel
75 gram havremel
50 gram mandelmel
2 økologiske egg
80 gram smør
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
60 gram sukrin gold
20 gram økologisk sukker
ca 250 -300 gram bananer
2 ss gresk yoghurt
Glasur
ca 200 gram mascarpone eller annen smørost oppskrift på mascarpone ost finner du HER
1/2 dl melis
1/2 dl sukrin melis
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha smør, sukker og sukrin i en bolle rør det godt sammen.
Rør så eggene inn.
Sikt mel, bakepulver, kanel og vaniljesukker inn i smørkremen.
Rør inn mandelmelet.
Skrell og mos banane med en gaffel og vend det inn i røren sammen med gresk yoghurt.
Hell kakerøren over i en liten langpanne eller en form (feks en form stor nok til en Lasagne) ikledd bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden.
Lag glasur ved å mikse kremost, sukrin melis og melis. La den være romtemperert så smører du på den avkjølte banankaken.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #sunt #godt #hverdag #helg #mandag #uke #foto #bilde #mamma #mammablogg #hjemmelaget #matfrabunnen #dia #lavkarbo #banankake #kake
Ser kjempe godt ut 😀 – Ha en god mandag!
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk 😀
Mmmmm Banankake er kjempegodt – og lurt det med sukker – som du skriver om 🙂 Jeg har ikke brukt krem på den men dette må jeg nok prøve 😀
Ha en flott dag!
Flott tips! godt man finner løsninger!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :))
Etdiktomdagen: Ja det er kjempegodt <3 Ja da slipper man den metalliske sukrin smaken ;))
Så godt ut! Elsker kake med med krem på topp <3
Siri Kolstad: Tusen takk <3 ja den ble kjempegod :))
Ååååååå, banankake!! 😀
frodith: 😀 Ja det er kjempegodt :))
Dette så kjempe godt ut! Må nok prøve denne en gang! =)
foodislovefoodislife: Tusen takk <3 Ja den ble kjempegod :))
Du lærer deg nok mange slike små og store triks….
Var lurt å blande sukker og sukrin, for jeg er enig med deg at jeg ikke liker den sukrin smaken…
De kakene så nå riktig så lekre og gode ut!
maiken: Tusen takk 🙂 Ja det ble mye bedre smak når en blander sukker og sukrin ;))
Banankake har vært favoritt kake her i huset. Din variant er både sunn og spennende. Kanskje jeg prøver meg på den?
tepausen.blogg.no: Tusen takk <3 Ja det er veldig godt med banankake :))
Mmm det må jeg prøve 🙂
Iselin Renée: Tusen takk <3 Ja det anbefales, ble kjempegod :))