Løvemamma.......

Hei!

Å være løvemamma eller løvepappa er ikke enkelt. Som at det ikke er ille nok at Vesla har blitt kronisk syk ( hun fikk diabetes type 1 i Desember 2016) så må en i tillegg bruke alle krefter og kjempe med nebb og klør for å få den hjelpen en har rett på. Det er ganske slitsomt, en stor påkjenning både psykisk og fysisk for hele familien. Det er forferdelig vondt at barnet mitt er sykt og det letter ikke smerten når det oppleves som at skolen tar lett på dette, ikke holder avtaler osv. Det gikk ganske bra i starten, jeg opplevde det som at lærene tok diagnosen alvorlig, skolen sendte tre lærere til  opplæring om diabetes på sykehuset! Men over tid ser jeg svært ofte  at avtaler blir glemt, og det kan gi katastrofale følger.For å nevne et eksempel på hva som skjedde forrige uke:

Min mann var oppe på skolen i lunsj-pausen for å gi insulin til Vesla og gav samtidig beskjed til lærer at Vesla ville gå hjem denne dagen ved skoleslutt og at lærer i siste skoletimen måtte passe på at hun målte blodsukkeret og minne henne på at hun skal ringe oss foreldre når hun gikk hjem -  alt dette før hun gikk fra klasserommet.  Men dette ble glemt av lærer (det ble glemt 2 ganger denne uken) Vesla gikk fra klasserommet sammen med de andre elevene, men hun gikk rett til toalettet istedet for å gå til garderoben. Hun følte seg plutselig dårlig og skjelven og målte blodsukkeret sitt alene på toalettet. Det viste under 4 mmol og hun forsto at hun hadde føling. Hun klarte å åpne matboksen og ta seg en skive.  Da hun kom ut fra toalettet var alle elevene gått og hun var alene. Da hun kom ut hølje-regnet det og hun følte seg fremdeles ikke helt bra så heldigvis fant hun frem telefonen og ringte hjem og hun ble hentet med bil.

Det gikk heldigvis bra, og Vesla var flink som klarte å forholde seg rolig i føling-situasjonen og det å samtidig være helt alene.  Men dette satte en støkk i meg, tenk om det ikke hadde gått så bra? Hva om hun hadde besvimt alene på toalettet??? Jeg  sendte samme dag en mail til rektor  som  beklaget hendelsen og skal  nå få fortgang på å få assistent til min datter. 

Dette innlegget høres veldig klagende ut, men nå vil jeg bare ha en løsning på dette! Mye av denne frustrasjonen hadde vært unngått visst Vesla hadde hatt en assistent som hadde fulgt henne opp.... Alt stopper opp på grunn at skolen bruker så lang tid på dette med assistent. Det er faktisk skoleplikt her i Norge!  Hele livet vårt står på vent. Det er for eksempel ikke mulig å være i arbeid når en må opp og ned på skolen til Vesla flere ganger daglig.. 

Er det sånn det skal være å bli kronisk syk i Norge? 

Er ikke imponert over måten skolen har taklet min datters sykdom og situasjon.

Skulle få svar i dag fra rektor, men der var det taust idag også.

Så nå venter vi i spenning da.......

Har du vært i en lignende situasjon? Kom gjerne med tips og råd!

 

 

Takk for at du leste

💗

 

 

 

#diabetes #blogg #mamma #mammablogg #skole #kronisk #sykdom #spisogspar #blogg #hverdag #helse #tirsdag #uke

 

18 kommentarer

Victoria Larsen

14.03.2017 kl.17:30

<3

spisogspar

15.03.2017 kl.08:54

Victoria Larsen: <3

Vilde

14.03.2017 kl.18:00

Huff så utrolig slitsomt! Dårlig av dem å ikke klare å holde en slik avtale, for det er jo faktisk livsviktig! Håper det blir bedre etterhvert <3

spisogspar

14.03.2017 kl.18:41

Vilde: Tusen takk <3<3<3

dvergpinschere i mitt hjerte

14.03.2017 kl.18:07

Ja jeg forstår din frustrasjon..hadde en adhd gutt med masse utagering..så jeg var alltid livredd for at han skadet andre..og ble ringt etter mange ganger..og måtte hente han..ikke lett når man er i jobb..så jeg måtte gå ned i stilling..Ikke lett..min fikk også innvilget assistent, men denne ble også brukt på andre..når han hadde en fin periode..og plutselig var ikke perioden god lengre..og noe skjedde..uten at noen passet på..grrrr...Stå på! Det er et slit..men du får igjen..er desverre sånn at den som roper høyest..får.. Helse Norge i et nøtteskall!! BRA det gikk fint med Vesla..men guri..så skummelt.. lykke til!

spisogspar

14.03.2017 kl.18:41

dvergpinschere i mitt hjerte: Så leit å høre at dere måtte kjempe for å få assistent og at det ikke funket så bra.... Har fått en tilbakemelding på fra rektor at visst det blir assistent må den deles med andre elever så spørs jo da hvor bra det blir.... Noen skoler tilbyr fulltidsassistenter til de som har behov for det.... Tusen takk <3

frodith

14.03.2017 kl.18:22

Skjønner godt du er sint og fortvilet! Det skal ikke være sånn :-(

spisogspar

14.03.2017 kl.18:38

frodith: Ja begynner å bli lei nå. altså! :(

Cathrine

14.03.2017 kl.18:53

Uff, skjønner veldig godt hvorfor du er frustrert! Håper det blir bedre snart!

spisogspar

14.03.2017 kl.19:17

Cathrine: Ja håper det blir bedre..... Tusen takk! <3

EtVennligPuff

14.03.2017 kl.19:33

Nei, slik skal det ikke være! <3 Barna tilbringer så mye av livet sitt i skolen. Og har man en sykdom, uansett hvilken egentlig, skal barnet (og foreldrene) ha rett til å føle seg trygge, tatt vare på og få den hjelpen man trenger! <3 I Norge skal jo dette være fult mulig, men det kommer nok ofte, mye an på mennesker!

Jeg håper dere får en løsning på dette, snarest! Ønsker dere lykke til. Og sender noen varme tanker og klemmer! <3

spisogspar

14.03.2017 kl.21:28

EtVennligPuff: Er så enig! Tusen takk <3 God klem til deg <3

Rolf

14.03.2017 kl.19:54

Skolen har helt klart et ansvar! Alle barn har rett til å gå på skolen, og det skal være trygt!

spisogspar

14.03.2017 kl.21:27

Rolf: <3

ladyaugust

15.03.2017 kl.00:15

Skolen må ha en assistent på plass før man kan sende barnet dit mener jeg. Rektor hadde fått skriftlig fra meg at det er skolens ansvar å sørge for at barna er trygge der og så lenge de ikke har en assistent på plass kan skolen ikke sies å være en trygg plass og et uegnet sted for eleven. Da har man det skriftlig og skolen har et press på seg til å løse situasjonen litt kjapt. Håper det løser seg fort, hilsen tigermamma <3 god klæm :)

spisogspar

15.03.2017 kl.08:53

ladyaugust: Ja var litt i tvil nå om å sende henne til skolen når lærerne er så passive og ikke passer på. Men jeg tar en tur innom i lunsjen og da er det bare en time igjen før skoleslutt så da henter vi henne. ... Tusen takk <3 God klem <3

Annabell kvarme Sagevik

15.03.2017 kl.11:42

<3 <3

spisogspar

15.03.2017 kl.11:45

Annabell kvarme Sagevik: <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits