Hjemmebakte pitabrød

Hei!

Dagens middags tips er hjemmelagde pitabrød med fiskekaker på menyen. Pitabrød er utrolig enkelt å lage, smaker mye bedre enn de du kjøper på butikken og det beste av alt: du slipper alle tilsetningsstoffene. Pitabrød rommer mye, og et fylt pitabrød gir et godt og mettende måltid.Dagens pitabrød er fylt med fiskekaker, salat, skivet tomat, løk i ringer, guakemole og rømme. Denne oppskriften gir 8 pitabrød og det er beregnet til 4 personer. Ønsker du å lage mer kan du bare doble oppskriften.  

Ha en fin dag videre!





 

Hjemmelagde pitabrød

(8 stk)

 

6,5 dl økologisk hvetemel

1/2 ts maldon salt

ca 1/2 pose tørrgjær

2,5 dl vann (lunkent)

 

Elt deigen til en glatt og god deig å jobbe med som slipper lett bakebollen.

La deigen heve et lunt sted i 10 minutter.

Sett stekeovnen på 275 grader (over og under varme)  med et stekebrett inni så det blir varmt til du skal legge pitabrødene på til steking i ovnen.

Når deigen har hevet ferdig kan du rulle en lang pølse og dele den inn i 8 deler som du kjevler ut til sirkler med ca 1 cm tykkelse.

Legg pitabrød- deigene på bakepapir på det varme stekebrettet og sett midt i stekeovnen i ca 8 minutter. 

Når de er ferdig stekt lar du de ligge på en rist og avkjøles under et kjøkkenhåndkle.

Skjær en lomme i siden på pitabrødet og  fyll det med dine favoritter!

 

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #pitabrød #hverdag #mamma #mammablogg #middag #hjemmelaget #matfrabunnen #torsdag #helse #kosthold #matblogg #Norge #Bergen #matglede #helse #tips #foto #bilde #middag #oppskrift

11 kommentarer

Victoria Larsen

16.03.2017 kl.15:17

Kjempe gode de så ut! :)

spisogspar

16.03.2017 kl.15:24

Victoria Larsen: Tusen takk :D

annebe

16.03.2017 kl.15:24

Ikke laget pitabrød før... disse så fine ut...sånn "luftige"inni ser det ut til... perfekt :))

spisogspar

16.03.2017 kl.15:25

annebe: Ja de ble virkelig kjempegode, og utrolig lett å lage :)) Tusen takk!

dvergpinschere i mitt hjerte

16.03.2017 kl.18:45

Ja det så godt ut..tenkte på pitabrød i dag..hadde amrikansk gryte..og fikk et tips engang om å putte gryte inn i pitabrød..men det hadde jeg jo ikke...:-)

spisogspar

16.03.2017 kl.18:50

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja det hørtes godt ut :D

frodith

16.03.2017 kl.20:41

Deilig :-) De kan man fylle med alt mulig rart :-)

spisogspar

16.03.2017 kl.21:13

frodith: Ja de er kjempegode <3

Iselin Renée

17.03.2017 kl.10:44

Takk for oppskriften, har hatt lyst til å lage sånne lenge :)

elisebr

29.03.2017 kl.14:48

Så gode de så ut! :)

spisogspar

29.03.2017 kl.15:05

elisebr: Tusen takk <3 De er veldig gode :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits