Dessert tips: sukkerfri gele

God søndag!

Denne desserten er kjempegod, geleen er sukkerfri og er toppet med bær og Zero vaniljesaus. Noe som passer bra for oss med en diabetiker i hus, eller for de som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket. 

💗







Sukkerfri gele

(4 - 5 porsjoner)

5 dl konsentrert Fun light med smak av feks  Wild berries

5 dl vann

10 plater gelatin

 

Legg gelatin platene til  bløt i kaldt vann til de  myke (ca 5 minutter) 

Kok opp saft og vann i en kasserolle mens du rører,. Skvis vannet av de myke gelatinplatene  og legg de oppi med saften i kasserollen. 

Gi det et oppkok mens du rører.

Hell så over i en litt stor skål eller på glass slik som jeg gjorde.

Jeg fylte glassene 3/4 med gele så da fikk jeg 5 porsjoner, noe som passet bra da vi fikk besøk :) 

Sett kaldt til geleen er stivnet.

Jeg toppet geleen med bringebær, blåbær og vaniljesaus.

Håper det smaker!

💗

 

#helse #matglede #spisogspar #blogg #hverdag #søndag #mandag #uke #Norge #tips #mamma #mamablogg #helg #foto #bilde #mars #mat #vår

15 kommentarer

frodith

19.03.2017 kl.18:03

Den så god ut hvertfall :-)

spisogspar

19.03.2017 kl.18:25

frodith: Den smakte friskt og godt ja :)) Tusen takk <3

dvergpinschere i mitt hjerte

19.03.2017 kl.19:39

Ja det er jo så enkelt..men jeg gjør det aldri..kjøper heller ferdig..late meg..men har jo ikke noen med sukkersyke her..så da er det ikke så viktig..Du er jammen flink! flott tips!

spisogspar

19.03.2017 kl.20:02

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3

Fotogurua85

19.03.2017 kl.20:29

Det så godt ut :) Det tror eg at eg må prøve utven gang :-D

Ønsker deg en riktig fin kveld videre :)

spisogspar

19.03.2017 kl.20:59

Fotogurua85: Tusen takk <3 Det anbefales :)) God kveld til deg <3

Søtmonsen :))

19.03.2017 kl.20:53

Ja, det er ikke så vanskelig som man skulle tro å få til ting uten så mye sukker ^^ Så veldig godt ut :D

spisogspar

19.03.2017 kl.20:58

Søtmonsen ): Ja det er ikke så vanskelig :)) Tusen takk <3

Lilli

19.03.2017 kl.21:00

Det så godt ut (:

spisogspar

19.03.2017 kl.21:00

Lilli: Tusen takk <3 Smakte veldig godt :)

Vendelin Tuv Josefsen

20.03.2017 kl.09:31

Disse såg sikkelig gode ut <3

spisogspar

20.03.2017 kl.16:13

Vendelin Tuv Josefsen: Tusen takk <3

siri

21.03.2017 kl.21:17

Åååhh dette så deilig ut:) det skal eg prøve ut:) selv om eg aldri har laget noe med gelantin i:D

Iselin Renée

23.03.2017 kl.11:25

Jeg pleier å bruke agar i stedet for gelatin, kjempe godt med gele :)

spisogspar

24.03.2017 kl.22:25

Iselin Renée: Ja gele er godt :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits