hits

Tips til tilberedning av lammelår!

Hei!

Mange spiser lammelår i påsken og her kommer et tips på tilbereding og tilbehør til  lammelår. Visste du at norsk lam er en råvare i verdensklasse? Kjøttet er mørt og saftig takket være beitene  på heiene eller ved kysten. Vi har her stekt kjøttet i ovnen på svak varme slik at kjøttet blir mørt og saftig.

God skjærtorsdag!

💗


 



 

 

Lammelår

(ca 4-6 porsjoner)

8 -10 poteter

ca 3 gulrøtter

ca 4 stk  champingiong sopp

 1 hel squash

1 rødløk

ca 2 store tomater

ca 2 stk hvitløksfedd

maldon salt

pepper

gjerne fersk rosmarin

1 brokkoli

ca 0,8 Liter vann

2 ss olivenolje 

steketermometer

aluminiumsfolie

 

Sett ovnen på 125 grader

Gni lammelåret inn med salt og pepper.

Del hvitløksfedd i tynne skiver og stikk lommer med en kniv i lammekjøttet, så stikker du hvitløken inn i lommene på kjøttet sammen med litt rosmarin.

Legg oppskjærte poteter, brokkoli, gulerøtter, løk, sopp,squash og tomater oppi en smurt langpanne, eller  du kan ha aluminiumsfolie i bunnen eller en ildfast form. 



 

Hell over ca 0,8 liter vann

Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet.

Stek i 2-3 timer.

Lammesteken er mediumstekt når steketermometeret  viser 70 grader, når termometeret viser 76 grader er det gjennomstekt.

La steken hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie før det skjæres opp.

 

Sjysaus 

Kok opp ca 6 dl sjy fra lammekjøttet.

Bland litt kaldt vann og ca 2 ss hvetemel og hell i en tynn stråle inn i sjyen mens du rører godt. 

La det småkoke i ca 10 minutter under omrøring.

Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte.

Da er middagen klar.

Server lammekjøttet med ovnstektegrønnsaker og sjysaus.

Håper det smaker!

 

💗




 

 

 

 

 #lammelår #påskelam #påske #mat #blogg #helg #middag #matblogg #mamma #mammablogg #hjemmelaget #torsdag #ferie #helse #matglede #tips #familie #april #vår #bilde #hverdag #helg #kos  

22 kommentarer

tepausen.blogg.no

13.04.2017 kl.17:13

Ser så godt ut og lam er godt. Jeg har alltid lam i påsken <3

spisogspar

13.04.2017 kl.19:38

tepausen.blogg.no: Ja vi også :) Lammekjøtt er veldig godt :)

frodith

13.04.2017 kl.18:51

Det så deilig ut :-) Vi har hatt indisk i dag :-)

spisogspar

13.04.2017 kl.19:37

frodith: Indisk er lenge siden jeg har spist, det er såååå godt :))

cuskima

13.04.2017 kl.21:28

wow kult tips til sjyssaus eg skal ha lammekoteletter her i påsken...eg orket ikkje et helt l¨r da eg ikkje visste om det ble flere enn meg her da eg handlet...og eg sysn et helt lår er litt mye til kun om min søster kom:) Så lammisser blir det :D gleder meg <3

God påske

spisogspar

13.04.2017 kl.21:50

cuskima: Kos deg med lammekoteletter <3 God påske :)) Klem <3

Janne

13.04.2017 kl.22:21

deilig :D

spisogspar

13.04.2017 kl.22:48

Janne: Tusen takk <3

EtVennligPuff

13.04.2017 kl.23:13

Det så virkelig godt ut! ;-) Håper dere koste dere masse!?

<3 Klemmer

spisogspar

13.04.2017 kl.23:18

EtVennligPuff: Tusen takk <3 Ja det har vært en fin dag, håper du også har kost deg <3 Klemmer :)

Mia - Alt annet enn A4

14.04.2017 kl.12:17

Bare en ting å si, NAM! Det så utrolig godt ut

spisogspar

14.04.2017 kl.22:52

Mia: Tusen takk <3

Bitte-Louise

14.04.2017 kl.13:13

Det så kjempe godt ut :)

spisogspar

14.04.2017 kl.22:51

Bitte: Tusen takk <3

tepausen.blogg.no

15.04.2017 kl.17:11

Lammelår under steking her i huset i kveld...

spisogspar

15.04.2017 kl.17:17

Så deilig <3

tepausen.blogg.no

15.04.2017 kl.17:17

Ja og det er så godt og hører jo med til påsken

spisogspar

15.04.2017 kl.18:27

<3

Jeanett Michelle

15.04.2017 kl.22:41

Dette så helt nydelig ut! :D

spisogspar

15.04.2017 kl.22:42

Jeanett Michelle: Tusen takk <3

cuskima

17.04.2017 kl.19:27

<3

spisogspar

17.04.2017 kl.20:31

cuskima: :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv