Påskekake

Hei!

Påske er for meg fargen gul, appelsiner, kvikklunsj og solo. Denne kaken er laget av sukkerbrød, kvikklunsj, sjokoladesmørkrem og vaniljekrem. Kaken er dynket i appelsinjuice og pyntet med hermetiserte mandariner.  En skikkelig påskekake  med andre ord!

God lørdag og påskeaften!

 ♥

 


 





 

Påskekake

Du trenger:

ca 12 pakker med kvikklunsj

1 boks hermetiserte mandariner

 ♥

Lag to sukkerbrød visst du vil ha kaken høy som på bildet.

Oppskrift til et sukkerbrød: 

4 egg

2 1/2 dl brunt råsukker

3 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ss vaniljesukker

1 ss gresk yoghurt

50 gram smeltet smør eller 50 gram kokosolje

1 dl melk

Sett stekeovnen på 200 grader.

 ♥

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Smelt smør og bland smør og melk inn i røren sammen med gresk yoghurt.

Hell røren over i en rund form (ca 2 liter).

Stekes midt i ovnen, gjerne med bakepapir eller aluminiumsfolie over så den ikke blir fort brun på toppen.

Stek i ca 30 minutter og sjekk innimellom med en kakestikke om den er gjennomstekt.  Åpne alltid ovnsdøren langsomt og forsiktig når du skal sjekke om kaken er gjennomstekt da kaken ellers lett kan falle sammen visst den ikke er ferdig.

 ♥

Sjokolade smørkrem

ca 440 gram smør

ca 170 gram oboy sjokoladepulver

ca 1 dl appelsinjuice

ca 200 gram melis

 ♥

Bland alle ingrediensene og smak til med melis og oboy til å få rette smaken og rette konsitensen.

 ♥

 

Du kan bruke ferdig vaniljekrem eller lage selv.

Vaniljekrem

2 dl fløte

1 egg

2 ss hvetemel eller 1 1/2 ss maisennamel

2 ss vaniljesukker

Bland alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp under visping til en tykk krem.

Sett tilsides  når den er kokt opp. 

 ♥

Del sukkerbrødene i to eller tre  på langs .

Legg  sukkerbrødbunnen som skal ligge nederst på et serveringsfat og dynk den godt med appelsinjuice og smør sjokoladesmørkrem over.

Legg neste sukkerbrød oppå og gjør det samme som med den nederste bunnen.  

Den neste sukkerbrødet gjør du også det samme med, men du kan ha hermetiserte mandariner over eller annen frukt.

Legg neste sukkerbrød over og dynk godt med appelsinjuice og smør  sjokoladesmørkrem over osv.  

Legg tilslutt toppsukkerbrødet  over og hell vaniljekremen over, smør utover.  Pynt gjerne med hermetiserte mandariner eller det du måtte ønske.

Fordel kvikklunsj-sjokoladen rundt kanten av kaken. Fest med et sløyfebånd rundt så alt ligger på plass.

Da er kaken klar for servering!

Håper det smaker!

 ♥

#kake #påske #påskekake #mat #blogg #påskeaften  #søndag #Norge  #lørdag #helg #vår #bilde #kake #matglede #påskedag #familie #ferie #foto #tips #hjemmelaget #oppskrift

18 kommentarer

kreativemeeg

15.04.2017 kl.13:09

Høres kjempe god ut! :) Fortsatt god påske :)

spisogspar

15.04.2017 kl.13:42

kreativemeeg: Tusen takk <3

frodith

15.04.2017 kl.14:00

Fantastisk, tenner løper i vann her :-)

spisogspar

15.04.2017 kl.14:24

frodith: Tusen takk, hehe :D

annebe

15.04.2017 kl.14:03

Ja den kaka "oste"jo av påske...og var skikkelig fin ! Påskeklem til deg <3

spisogspar

15.04.2017 kl.14:24

annebe: Tusen takk <3 God påskeklem til deg <3

Victoria Larsen

15.04.2017 kl.16:14

Ser kjempe godt ut! Den ar utrolig fin :)

spisogspar

15.04.2017 kl.17:15

Tusen takk <3

Bitte-Louise

15.04.2017 kl.17:08

Masse god påske til deg :D <3

spisogspar

15.04.2017 kl.17:18

God påske til deg <3

EtVennligPuff

15.04.2017 kl.20:31

Ser veeeldig god ut! ;-) Synd at jeg ikke kan spise den..!

Kos dere! <3 Klem

spisogspar

15.04.2017 kl.21:39

EtVennligPuff: Tusen takk, hehe :)) Kos deg også <3

Lilli

15.04.2017 kl.21:06

Så fin (:

spisogspar

15.04.2017 kl.21:37

Lilli: Tusen takk <3

Tessa Bennett

15.04.2017 kl.22:43

Wow! Den så kjempe god ut! <3

spisogspar

15.04.2017 kl.22:45

Tessa Bennett: Tusen takk <3 Veldig god ble denne kaken :))

Jeanett Michelle

16.04.2017 kl.10:45

Denne kaken så veldig god ut! Fikk plutselig veldig lyst på Kvikk Lunsj :P

spisogspar

16.04.2017 kl.17:49

Jeanett Michelle: Tusen takk :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits