En sunnere variant av gulrotkaken

Hei!

Siden det er påske  kommer det enda en oppskrift på en utrolig god og saftig gulrotkake som  er litt sunnere og smaker litt av appelsin. Bunnen er laget av en blanding av fint mel, havremel, sukker og sukrin for å gjøre kaken litt sunnere og redusere litt på karbohydratene siden min datter har diabetes type 1. Idag får vi besøk og det står lammekjøtt og kake på menyen.

Ha en god påskedag

💗






Litt sunnere gurotkake med et hint av appelsin

4 egg

100 gram  sukker

40 gram sukrin gold

2 1/2  dl fint mel

1 1/2 dl havremel

2 ts natron

1  1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

2 ts kardemomme

2 ss gresk yoghurt.

150 gram meierismør, smeltet

6 dl gulrøtter, raspet

raspet skall av 1 appelsin

 

Creamy cheese frosting

ca 200 gram phiadelphia naturell eller annen valgfri kremost

50 gram smør

54 gram melis

54  gram sukrin melis

2 ts vaniljesukker

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Visp egg, sukrin og sukker til  en luftig eggedosis.

Bland alt det tørre sammen og bland det inn i eggedosisen.

Tilsett smeltet  smør og gresk yoghurt.

Rasp gulerøttene og bland de inn røren.

Rasp skallet av en appelsin og bland dette inn i røren.

Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca 35- 45 minutter, dette varierer fra ovn til ovn.

Sjekk med ei kakestikke eller gaffel om den er gjennomstekt. 



Bland med en mikser  kremost, smør , melis, sukrin melis og vaniljesukker til en glatt frosting.

Når kaken er avkjølt smører du frostingen på eller lager små topper av frosting.


Jeg har her pyntet kaken med revet appelsinskall og et sløyfebånd rundt kaken.

Håper det smaker!

💗

 

#spisogspar #blogg #matglede #kake #helg #hverdag #påske #mamma  #gulrotkake #carrotcake #april #påskehelg #ferie #bilde #appelsin

16 kommentarer

Lilli

16.04.2017 kl.14:25

Så fin den var :)

spisogspar

16.04.2017 kl.17:47

Lilli: Tusen takk <3

Bitte-Louise

16.04.2017 kl.14:25

Det så kjempe godt ut :D

spisogspar

16.04.2017 kl.17:47

Bitte: Tusen takk <3

Mia - Alt annet enn A4

16.04.2017 kl.14:32

Den så god ut! :)

spisogspar

16.04.2017 kl.17:47

Mia: Tusen takk <3 Ble veldig god :))

EtVennligPuff

16.04.2017 kl.17:04

Du lager altså SÅ mye godt! Og tar de nydeligste bilder! ;-) Nam nam..

spisogspar

16.04.2017 kl.17:45

EtVennligPuff: Tuuusen takk :D Så kjekt å høre <3

dvergpinschere i mitt hjerte

16.04.2017 kl.17:13

Flott tips! og god påske!!

spisogspar

16.04.2017 kl.17:44

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 God påske!

Nora Piscopo

16.04.2017 kl.17:40

Mm den så kjempe god ut! Ha en fin dag :)

spisogspar

16.04.2017 kl.17:44

Nora Piscopo: Tusen takk <3 Fin dag til deg også <3

Laurie Deline

16.04.2017 kl.19:48

Åh, det så godt ut :D

spisogspar

16.04.2017 kl.22:30

Laurie Deline: Tusen takk <3

Iselin Renée

16.04.2017 kl.22:27

Gulrotkake er så godt :)

spisogspar

16.04.2017 kl.22:30

Iselin Renée: Kjempegodt :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits